Antena Meniu Search
x

Victimele incendiului de la Matei Balș nu au fost încă identificate. 6 persoane audiate, inclusiv rude ale decedaților

Identificarea victimelor incendiului de la Institutul Matei Balș din Capitală este în curs, anunță autorităţile, care precizează că în dosar au fost audiate 6 persoane, inclusiv rude ale victimelor.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 30.01.2021, 18:57

Victimele incendiului de la Matei Balș nu au fost încă identificate. 6 persoane audiate, inclusiv rude ale victimelor
Victimele incendiului de la Matei Balș nu au fost încă identificate. 6 persoane audiate, inclusiv rude ale victimelor - Mediafax Foto / Hepta
  • Șase pacienţi şi-au pierdut viaţa în urma incendiului izbucnit, vineri dimineaţa, la Institutul Matei Balş din București.
  • Aproape 100 de pacienţi au fost evacuaţi în urma incendiului, iar 52 dintre aceştia au fost transferaţi la alte unităţi medicale din Bucureşti.

Astăzi, procurorii criminaliști din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu ofițerii din cadrul Serviciului Omoruri au reluat cercetarea la fața locului împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, specialiști INSEMEX și tehnicieni criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic al Poliției Capitalei. 

Activitatea de cercetare la fața locului nu s-a finalizat, urmând a fi reluată în dimineața zilei de mâine.

Au fost efectuate, de către Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, necropsiile celor cinci pacienți decedați în cursul zilei de ieri, fiind în curs procedura de stabilire a identității acestora, inclusiv prin compararea probelor ADN.

Rudele victimelor, audiate în dosar

Totodată, având în vedere că în cursul zilei de astăzi a decedat un alt pacient care fusese transferat la Spitalul Universitar de Urgență București, s-a dispus efectuarea autopsiei medico – legale.

La sediul Poliției Capitalei au fost audiate șase persoane, respectiv cadre medicale, personal administrativ, precum și rude ale victimelor.

De asemenea, se desfășoară verificări cu privire la activitatea privind serviciile de apărare contra incendiilor, de mentenanță a instalației electrice şi serviciile de pază ale spitalului.

Șase morți după incendiul de la Matei Balș

Șase pacienţi şi-au pierdut viaţa în urma incendiului izbucnit, vineri dimineaţa, la Institutul Matei Balş, iar autorităţile au oferit detalii, sâmbătă dimineaţa, despre starea de sănătate a celorlalţi pacienţi transferați în spitalele din București.

Aproape 100 de pacienţi au fost evacuaţi în urma incendiului izbucnit vineri dimineaţa, iar 52 dintre aceştia au fost transferaţi la alte unităţi medicale din Bucureşti.

Cei mai mulţi dintre aceştia, 11, au ajuns la Spitalul Sfântul Ioan, iar toţi cei 11 pacienţi ajunşi la unitatea respectivă sunt în stare stabilă.

Câte şase pacienţi au fost transportaţi la Spitalul Elias (toţi în stare stabilă), la Spitalul Victor Babeş (cinci pacienţi în stare stabilă şi un pacient în stare gravă, la Terapie Intensivă) şi la Spitalul de Urgenţă Floreasca (trei pacienţi în stare stabilă şi trei pacienţi care urmează să fie externaţi).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Victimele incendiului de la Matei Balș nu au fost încă identificate. 6 persoane audiate, inclusiv rude ale decedaților