Antena Meniu Search
x

VIDEO incredibil: Transformare şocantă a jurnalistului britanic John Cantlie, RĂPIT de ISIS în urmă cu 4 ani

Gruparea Stat Islamic a difuzat noi imagini în care apare jurnalistul britanic John Cantlie, răpit în urmă cu patru ani în Siria. Foarte slăbit şi aproape de nerecunoscut, John Cantlie vorbeşte din Mosul, într-un material nedatat. 

Gruparea Stat Islamic a difuzat noi imagini în care apare jurnalistul britanic John Cantlie, răpit în urmă cu patru ani în Siria. Foarte slăbit şi aproape de nerecunoscut, John Cantlie vorbeşte din Mosul, într-un material nedatat.

Imaginile, difuzate de agenția Amaq, organul de propagandă al Statului Islamic, îl înfăţişează pe jurnalist slăbit şi aproape de nerecunoscut. El vorbeşte în fața camerei de filmat, ca și cum ar face un reportaj. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Forţele Coaliţiei spun că încearcă să-i oprească pe mujahedini, să nu se mai poată mişca liber prin Mosul, că astfel îşi continuă războiul cu mujahedinii, dar aici nu mai sunt mujahedini, toţi se află în prima linie a frontului. Dacă acesta este un război al Coaliţiei împotriva mujahedinilor, atunci de ce preţul este plătit de musulmanii din Mosul?", afirmă jurnalistul în imaginile difuzate de jihadiști şi care nu sunt datate.

Cine este John Cantlie

John Cantlie a fost răpit în noiembrie 2012 împreună cu un alt jurnalist, James Foley. Ambii transmiteau din teatrul de operațiuni din Siria. Ulterior, americanul Foley a devenit primul dintre mai mulți ostatici care au fost decapitaţi de Statul Islamist.

De atunci şi până acum, Cantlie a mai fost folosit pentru a transmite diverse mesaje ameninţătoare la adresa Occidentului.

Ultima dată, în 2014, John Cantlie promitea că va face dezvăluiri despre ţările occidentale, despre mass-media, dar şi despre Statul Islamic şi ţelurile sale. Jurnalistul era atunci supărat că guvernul britanic nu a făcut eforturi pentru eliberarea sa.

O vastă ofensivă împotriva ISIS a fost lansată la 17 octombrie de o coaliţie internaţională.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » VIDEO incredibil: Transformare şocantă a jurnalistului britanic John Cantlie, RĂPIT de ISIS în urmă cu 4 ani