Antena Meniu Search
x

Virusul ia amploare! Spaniolii au ieşit în stradă pentru câinele suspect de EBOLA

Militanţii pentru drepturile animalelor s-au revoltat împotriva deciziei autorităţilor spaniole de a eutanasia câinele pacientei bolnave de Ebola, ca măsură de precauţie

Militanţii pentru drepturile animalelor s-au revoltat împotriva deciziei autorităţilor spaniole de a eutanasia câinele pacientei bolnave de Ebola, ca măsură de precauţie

Câţiva militanţi pentru drepturile animalelor au fost răniţi iar unul este chiar în stare gravă după o confruntare cu poliţia, la casa infirmierei bolnave de Ebola. Protestatarii au încercat să oprească duba care ducea spre eutanasiere câinele pacientei, pe nume Excalibur.

Activiştii susţineau că acesta nu trebuia să moară, deoarece nimic nu dovedeşte că Ebola s-ar putea transmite de la animal la om. Protestele extinse chiar şi în străinătate, pe reţelele sociale, au rămas fără efect iar animalul a fost eutanasiat. Stăpâna sa, în schimb, se simte mai bine şi a dat chiar un interviu, telefonic, din spital.

Femeia de 44 de ani s-a îmbolnăvit după ce i-a îngrijit pe cei doi preoţi spanioli care au luat virusul Ebola în Africa. Ea povesteşte acum că, după ce a fost testată, nimeni nu a avut curajul să-i spună adevărul.

Medicii spun acum că, probabil, Teresa s-a infectat când şi-a atins faţa cu o mănuşă de protecţie folosită. Colegii femeii se tem că ar putea ajunge şi ei în aceeaşi situaţie şi acuză autorităţile de neglijenţă.

Un expert ONU avertizează că epidemia Ebola se amplifică "exponenţial" şi devine o ameninţare la scară mondială.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Virusul ia amploare! Spaniolii au ieşit în stradă pentru câinele suspect de EBOLA