Antena Meniu Search
x

Vorbeau la 6 luni şi citeau la 3 ani! Ei sunt cei mai inteligenţi oameni din lume

Ei sunt cei mai inteligenţi cinci oameni de pe pământ. Mai jos aveţi poveştile lor

1. Terence Tao este pe primul loc în topul celor mai inteligenţi oameni în viaţă. Tao are un IQ între 220 şi 230, are 38 de ani, s-a născut în Australia, şi este pasionat de ştiinţele exacte. 

Tao a publicat deja 230 de lucrări de cercetare în matematică, a început cursurile universitare la vârsta de 9 ani iar doctoratul l-a obţinut la doar 20 de ani. A început să predea la Universitatea Carolina, din Los Angeles, la vârsta de 24 de ani! 

2. Christopher Hirata este pe locul secund, cu un IQ de 225. Hirata este specialist în fizică, el câştigând Olimpiada Internaţională de Fizică pe când avea doar 13 ani. A fost cel mai tânăr american care a reuşit acest lucru! 

El şi-a luat doctoratul la vârsta de 22 de ani, iar la 16 ani se alăturase deja NASA, unde lucrează la un proiect pentru colonizarea Marte. 

3. Kim Ung Yong are 49 de ani şi e pe locul 3, cu un IQ de 210. Kim a început să vorbească de la vârsta de doar 6 luni! La 3 ani, el ştia să citească deja în mai multe limbi. A fost recrutat de NASA încă din copilărie, dar la vârsta de 16 ani a renunţat pentru a preda la Universitatea din Chungbuk. 

4. Evangelor Katsioulis este pe locul 4, cu un IQ de 198. În prezent, grecul este psihiatru, dar are licenţe în trei domenii: filozofie, tehnologie medială şi psihofarmacologie. 

5. Christopher Michael Langan este pe poziţia a 5-a, cu un IQ între 195 şi 210. El este considerat cel mai inteligent om din America. Langan a început să vorbească la doar 6 luni şi a început să citească la vârsta de 3 ani. Langan a avut o copilărie tristă. Tatăl lui l-a părăsit înainte de a se naşte, iar tatăl vitreg obişnuia să-l bată. Langan a fost autodidact, a învăţat singur să citească în mai multe limbi şi a fost mereu primul la şcoală. 

A lucrat în construcţii, a fost cowboy, pompier sau fermier, iar în timpul liber şi-l dedica ştiinţei. În 2008, a participat la un concurs de cultură generală şi a câştigat premiul de 250.000 de dolari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Vorbeau la 6 luni şi citeau la 3 ani! Ei sunt cei mai inteligenţi oameni din lume