Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vreau să ajut! Eric, un copil de cinci ani, are nevoie urgentă de transplant de rinichi

Sunt copii care au trimis deja scrisorile catre Mos Craciun. Unii nu îşi doresc decât să fie sănătoşi.

de Redactia Observator

la 02.12.2017 , 11:44

Sunt copii care au trimis deja scrisorile catre Mos Craciun. Altii, care nu indraznesc sa viseze decat la o portocala ori la o jucarie mai veche. Dar mai sunt unii care nu isi doresc nimic, doar sa fie sanatosi.

Eric ar fi trebuit sa fie acum la gradinita. Să înveţe poezii şi să se joace alături de copiii de vârsta lui şi de fratele lui geamăn. Nu ştie de ce nu poate face asta. Dar bănuieşte el că ceva ar putea fi greşit în povestea vieţii.

Dacă ar putea, aşa ar vrea si Veronica să schimbe povestea copilului ei cu ochii ca două mure. Printr-o magie. Eric s-a nascut cu un rinichi nefunctional. Cand a implinit cinci luni, boala s-a extins si la rinichiul sanatos. Cu fiecare luna, cu fiecare an, situatia s-a agravat.

Vezi și

VERONICA TÂRŞOAGĂ, mama lui Eric:

El este acum din pacate in stadiul terminal de insuficienta renala , nu exista medicamente care sa impiedice evolutia acestei boli. De un an de zile situatia lui s-a agravat foarte mult, orice infectie de cai respiratorii ii afecteaza rinichii, asa incat a ajuns printr-o evolutie galopanta in stadiul terminal.

Astăzi, doar un transplant il mai poate salva pe Eric. Dar pentru asta trebuie sa faca analize complexe iar părinții lui, potențiali donator, au și ei nevoie de teste de compatibilitate. Ar trebui sa faca investigațiile cât mai urgent, ideal luna viitoare, in Italia. Ca Eric a fost acceptat de italieni e vestea buna. Vestea proasta este ca numai analizele si testele de compatibilitate costa 20 de mii de euro. O suma imposibila pentru familia lui Eric.

In urma testelor de compatibilitate, Veronica i-ar putea dona un rinichi fiului ei. Dandu-i astfel, pentru a doua oara, viata. Putem sa o ajutam sa faca asta. 

Puteti contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau sa ajut" donand  doi euro prin SMS la numarul 8848, numar pus la dispozitie de Orange, Telekom Romania Mobile si Vodafone pentru Campania "Vreau sa ajut". Sau, sunand la numerele din reteaua Telekom, reteaua de telefonie fixa. Aceste numere sunt alocate gratuit Campaniei Vreau sa Ajut:

  • 0 900 900 303: 3 euro/apel
  • 0 900 900 305: 5 euro/apel
  • 0 900 900 301: 10 euro/apel

Puteti dona si nominal in conturile Fundatiei Mereu Aproape, deschise la BRD, in lei si in euro.

Conturi Fundatia Mereu Aproape

CIF 18212553:

în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,

în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500

deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU

Romanii din strainatate pot contribui la salvarea lui Eric online sau prin paypal mentionind numele lui.

Orice suma conteaza si destinul pustiului poate fi schimbat. Exact asa cum, cu un cuvant magic, se poate schimba finalul unei povesti.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Evenimente » Vreau să ajut! Eric, un copil de cinci ani, are nevoie urgentă de transplant de rinichi