Antena Meniu Search
x

Vrei să ştii cum îţi va merge pe plan sentimental în noul an? Acesta este testul care te ajută să afli

Un test realizat de pishoterapeutul Andrew G. Marshall, cu peste 25 de ani experienţă în consultanta maritală, ne arată cât de rezistenţă este relaţia de cuplu în care ne aflăm

Un test realizat de pishoterapeutul Andrew G. Marshall, cu peste 25 de ani experienţă în consultanta maritală, ne arată cât de rezistenţă este relaţia de cuplu în care ne aflăm

1. Cât de des partenerul tău îţi spune cât de mult te apreciază, oferindu-ţi un compliment sau zicându-ţi “mulţumesc” şi/sau “te iubesc”?

a) Sunt sigură că intenţionează să-mi spună, dar se lasa prins de treburile zilnice şi nu găseşte mereu timp şi dispoziţia necesară ca să o facă.

b) Tot timpul îmi spune.

c) Îmi spune doar atunci când urmăreşte ceva sau se simte cu musca pe căciulă.

d) Îmi spune doar la ocazii speciale sau când depun eforturi majore pentru a arăta excepţional.

2. La o petrecere, un străin atrăgător îşi manifesta interesul faţă de tine. Nu se întâmplă nimic mai mult decât o conversaţie amuzantă, un zâmbet. Pe drum spre casă, partenerul te întreabă despre ce a fost vorba. Tu ce îi răspunzi?

a) Spui adevărul: “A fost amuzant, dar nimic mare brânză!”

b) Fac un comentariu uşor acid: “A trecut ceva vreme de când ai observat…”

c) Negi tot: “Ţi s-a părut. Nu fi fraier!”

d) Treci la atac: “Nu se compară cu tine nici pe departe”

3. Dacă partenerul ar trebui să descrie modul în care tu faci dragoste, ce ar spune?

a) Eşti mereu pusă pe “fapte mari”, uneori eşti chiar prea insistentă cu sexul.

b) Un partener sexual egal în aventuri excitante.

c) Ador sexul, dar din păcate nu am mereu timp de el. Uneori am perioade foarte stresante şi-mi mai piere cheful.

d) Uneori, sunt de acord să fac sex, dar mai mult să bifez o datorie şi să menţin intimitatea în relaţie la un nivel rezonabil.

4. Când aveţi o ceartă majoră, cum o rezolvaţi?

a) Laşi de la tine doar ca să pui capăt disputei.

b) Indiferent cât “pufăie” partenerul meu iniţial, într-un final înţelege argumentele mele şi-mi dă dreptate.

c) Nu prea trecem peste certuri, de regulă rămân motivele de nemulţumire care ies periodic la suprafaţă în alte dispute.\

d) Discutăm despre ce ne-a mulţumit şi, chiar dacă ne ia destul de mult timp, ajungem într-un final la un compromis care să ne împace pe amândoi.

5. Când partenerul tău este stresat, cum îşi gestionează propria stare de spirit?

a) Vorbeşte cu mine despre frustrările lui..

b) Încearcă să uita de stres ieşind la o băută în oraş, sau făcând sport în mod compulsiv ori orice altă activitate care-l cuprinde în totalitate.games, opening the fridge or some other distraction.

c) Ţine totul în el şi răbufneşte periodic într-un mod foarte exploziv.

d) Se plânge prietenilor şi familiei.

6. Când partenerul tău uita să facă ceva pentru tine, cum ar fi să-ţi ridice paltonul de la spălătorie sau să cumpere ceva, cum reacţionezi?

a) “În numele lui Dumnezeu, adună-te!”

b) “De ce am avut încredere cu tine? Trebuia să mă fi ocupat eu şi am fi terminat tot bâlciul.”

c) “Dacă m-ar iubi, nu mi-ar neglija nevoile.”

d) “Partenerul meu are o grămadă pe cap, multe treburi de făcut aşa că se mai întâmplă să mai uite unele chestii. Asta e. Nu e capăt de ţară.”

7. Cât des flirtează cu alte persoane partenerul tău?

a) Uneori am avut impresia că între el şi altă există ceva mai mult decât un zâmbet inocent, dar fie am respins imediat ideea, fie el a negat tot.

b) Partenerul meu are un ego foarte mare şi adoră să fie în centrul atenţiei. Este firesc că uneori să dea impresia că flirtează cu altcineva.

c) Iubitul meu se comportă prietenos cu oamenii din jurul lui, fie femei, fie bărbaţi, şi nu lăsa impresia că ar vrea de la cineva mai mult decât de la alţii.

d) Ştiu sigur că flirtează cu anumite persoane, dar dacă îl întreb, devine imediat defensiv şi refuza să împărtăşească detalii despre activităţile lui sociale.

Adună punctajele:

1 a = 2, b = 1, c = 4, d = 3

2 a = 1, b = 2, c = 3, d = 4

3 a = 3, b = 1, c = 2, d = 4

4 a = 2, b = 3, c = 4, d = 1

5 a = 1, b = 4, c = 3, d = 2

6 a = 3, b = 2, c = 4, d = 1

7 a = 4, b = 2, c = 1, d = 3

REZULTATELE TESTULUI

Până la 12 puncte: foarte rezistentă

Viaţa este grea şi imprevizibilă, dar nimic nu vă sperie căci între voi doi există o puternică legătură emoţională şi psihică. Sunteţi conştienţi că, indiferent ce vă rezervă viitorul, veţi răzbate atâta timp cât sunteţi unul lângă celălalt. Fiecare da dovadă de o implicare în relaţie cu adevărat puternică, demnă chiar de invidie.

De la 13 la 24 de puncte: rezistenta bună

Treaba merge bine în relaţie, dar nu strică să aveţi grijă în viitor. Vă susţineţi unul pe celălalt, aveţi capacitatea de a comunica şi de a rezolva probleme majore, dar ocazional tindeţi să vă distanţaţi unul de celălalt în chestiunile minore. Nu trebuie să uitat că o relaţie este, în sine, concepută din faptele mici, de zi cu zi, nu de fapte măreţe (care sunt mai rare). Aveţi şanse mari să rezistaţi în timp, că cuplu, dar cu condiţia să evitaţi orice formă de distanţare emoţională.

De la 25 la 34 de puncte: rezistenta acceptabilă

Cu alte cuvinte, vă iubiţi şi cam atât. Vă este teamă de problemele care ar putea apărea pe viitor şi chiar de viitorul în doi pentru că nu ştiţi dacă sunteţi în stare să îi faceţi faţă. Vă refugiaţi în prietenii, în activităţi sociale, în muncă şi cam fugiţi de momentele de comunicare reală dintre noi. Mai mult, fiecare tine la independenţa lui şi nu prea ştie să ceară ajutor. Abia când o să învăţaţi să cereţi ajutor unul de la celălalt şi să-l acordaţi cu inimă deschisă, fără aşteptări de recompense, relaţia voastră va căpăta rezistenţa de care are nevoie pentru a dura în timp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Vrei să ştii cum îţi va merge pe plan sentimental în noul an? Acesta este testul care te ajută să afli