Antena Meniu Search
x

Vremea extremă a făcut ravagii în ţară. Ploile torențiale au inundat strâzile din oraşe

Vara a început în forţă cu un episod de caniculă, urmat de unul cu fenomene extreme. Vremea s-a stricat în toată ţara. Temperaturile au scăzut brusc. Iar ploile torenţiale au inundat oraşele. În unele zone, a plouat în câteva minute cât pentru întreaga lună. Pe munte au fost peisaje ca de iarnă.

Vezi și

Vara a început în forţă cu un episod de caniculă, urmat de unul cu fenomene extreme. Vremea s-a stricat în toată ţara. Temperaturile au scăzut brusc. Iar ploile torenţiale au inundat oraşele. În unele zone, a plouat în câteva minute cât pentru întreaga lună. Sus, pe munte, au fost peisaje ca de iarnă, cu drumuri acoperite de grindină.

Ploaia torenţială a inundat Braşovul. Pe drumuri s-a circulat cu greu. Iar în urmă, au rămas tone de noroi şi pietriş.

De vină pentru mizerie n-ar fi doar ploaia, ci şi nişte lucrări făcute fără autorizaţie. Apa "a spălat" şantierul unui cartier rezidenţial şi a adus tot molozul pe străzile oraşului. Poliţia locală a făcut plângere atât proprietarului, cât şi executantului lucrării.

După ploaie, şi oraşul Arad s-a transformat într-o mare baltă. Apa ajungea până la glezne. Iar "curăţenie" s-a făcut doar cu ajutorul pompelor.  

Pe o ploaie torenţială ca aceasta, două maşini s-au zdrobit pe o şosea din Prahova, lângă localitatea Măgurele. O învăţătoare de 40 de ani a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un alt autoturism. S-a stins şi ea, şi alţi doi oameni din maşina lovită. Printre ei şi un copil de 14 ani.

În staţiunea Rânca, din cer a căzut gheaţă. Grindina a acoperit drumurile, ca-n toiul iernii. De fapt, nicăieri în ţară, temperaturile n-au mai fost unele de început de vară. <INTRA HARTA> De ieri şi până azi, au scăzut cu mai mult de 10 grade. Meteorologii avertizează că vor mai fi oscilaţii de acest fel în luna iunie. O lună, în general, deosebit de caldă.

OANA PĂDURARU, meteorolog:

Vom avea, cel puţin, pe partea de Sud a teritoriului, valori de 30, 32 de grade, ceea ce am înregistrat în zilele precedente au fost valori cu 4, 5 grade mai mult. Sunt mari chiar şi pentru luna iulie.

După câteva zile caniculare, ploaia a răcorit şi Capitala. Cei care nu au plecat de acasă pregătiţi cu umbrele, şi-au găsit cu greu adăpost pe stradă. 

Şi judeţele Constanţa şi Tulcea au fost sub cod portocaliu mai bine de o oră. În Galaţi, în schimb, a plouat şi cu zâmbete printre localnici. Pe furtună,  iarba din oraş era udată.

Vremea rea face probleme şi în restul Europei. Sunt inundaţii şi în Franţa şi Marea Britanie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Vremea extremă a făcut ravagii în ţară. Ploile torențiale au inundat strâzile din oraşe