Atenţionare de vreme severă în România. 14 judeţe se află sub cod galben de ninsori şi viscol. Harta zonelor afectate

Publicat: 02.12.2017, 07:16.
Actualizat: 02.12.2017, 07:41

Iadul alb se instalează în România! Meteorologii au emis cod galben de ninsori şi viscol în 14 judeţe în următoarele ore.

Iadul alb se instalează în România! Meteorologii au emis cod galben de ninsori şi viscol în 14 judeţe în următoarele ore. Încă de vineri seară, în majoritatea zonelor ţării şi-au făcut apariţia precipitaţiile însoţite de vânt puternic.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ninsori şi viscol în zonele montane din 14 judeţe: Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Covasna, Harghita, Braşov, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Alba şi Sibiu. Avertizarea este valabilă vineri noapte, de la ora 01.00, până sâmbătă la ora 13.00.

Conform meteorologilor, în intervalul menţionat, în cea mai mare parte a Carpaţilor Meridionali şi Orientali, dar şi în vestul Moldovei vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent, iar vântul va avea intensificări temporare, viscolind şi spulberând zăpada, mai ales în zona înaltă de munte.

În Oltenia, Muntenia, sudul şi centrul Moldovei va ploua şi se vor cumula cantităţi de apă de 15-20 l/mp şi pe arii restrânse 25-30 l/mp. În Transilvania şi Maramureş, precum şi la munte, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Izolat se va semnala polei. În nord-estul Moldovei vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada. Vântul va avea intensificări şi în restul Moldovei, Dobrogea şi Bărăgan, cu viteze de 50-55 km/h, iar la munte, mai ales pe creste, precum şi pe litoral, vor fi rafale de 60-70 km/h, potrivit meteorologilor.

Sursa: News.ro

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.