Antena Meniu Search
x

Vremea 10 august - 7 septembrie 2020. ANM a anunţat prognoza meteo în primele zile de toamnă

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni, intervalul 10 august - 7 septembrie 2020. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 07.08.2020, 12:10

Vremea 10 august - 7 septembrie 2020. ANM a anunţat prognoza meteo în primele zile de toamnă
Vremea 10 august - 7 septembrie 2020. ANM a anunţat prognoza meteo în primele zile de toamnă - istockphoto.com / imagine ilustrativă
  • ANM a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele 4 săptămâni.
  • Meteorologii anunță temperaturi mai mari decât normalul perioadei.

Meteorologii estimează pentru următoarele patru săptămâni valori termice peste mediile perioadei în prima săptămână de prognoză și ultima.

Precipitaţii se anunţă excedentare în săptămâna 17 – 24 august.

Prognoza meteo 10 - 17 august

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile sudice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, deficit ce va fi local mai accentuat în regiunile sudice, centrale și nordice.

Vremea 17 - 24 august

Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile centrale, nordice și la munte.

Prognoza meteo 24 - 31 august

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru

acest interval, în toate regiunile.

Vremea 31 august - 7 septembrie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toată țara.

Cod galben de caniculă în 20 de județe și în București

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri un cod galben de caniculă în 20 de județe și în București, valabil vineri și sâmbătă. Vor fi 35-38 de grade Celsius și nopți tropicale. În jumătatea de sud a țării vântul va sufla cu 55 km/h.

În București și județele Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Olt vremea va fi caniculară, se vor înregistra temperaturi maxime de 35...38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități.

În jumătatea de sud a țării local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în jurul a 55 km/h.

În Dobrogea, sudul Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei și local în Oltenia nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime ce nu vor coborî sub 20 de grade.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități și în Câmpia de Vest

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Vremea 10 august - 7 septembrie 2020. ANM a anunţat prognoza meteo în primele zile de toamnă