Antena Meniu Search
x

Vremea în România. Vine zăpada cea mare, ANM a emis alertă imediată

Vremea în România va înregistra o răcire accentuată, iar ANM a emis un Cod Galben de ninsoare, care intră în vigoare din această după-amiază.

Vremea în România. Vine zăpada cea mare, ANM a emis alertă imediată

Vremea în România va înregistra o răcire accentuată, iar ANM a emis un Cod Galben de ninsoare, care intră în vigoare din această după-amiază.

Prognoza pentru vremea în România este valabilă de astăzi, 21 ianuarie, ora 16 până mâine, 22 ianuarie, ora 22, când probabil se va emite o altă alertă meteo.

Vremea în România, fenomene meteo vizate. Se aşteaptă precipitații moderate cantitativ mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, intensificări ale vântului.

În intervalul menționat precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. În jumătatea de sud a țării și în zona montană se vor cumula cantități de apă de 10…15 l/mp și izolat, îndeosebi în Dobrogea, 30…35 l/mp.

Până în dimineața zilei de luni (22 ianuarie), în Dobrogea vor predomina ploile, iar în Banat, Crișana, sudul Olteniei, precum și în sudul și estul Munteniei vor fi precipitații mixte.

În celelalte regiuni, iar în cursul zilei de luni (22 ianuarie) și în sud și sud-est vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă.

Temporar vântul va avea intensificări în vestul și sudul teritoriului, cu viteze de 45...55 km/h, iar pe crestele montane, 60….70 km/h.

În regiunile sud-estice vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de luni spre marți (22/23 ianuarie) spulberând zăpada.

Vremea în România COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 21 ianuarie, ora 20  - 22 ianuarie, ora 11. Fenomene vizate: predominant ninsori în general însemnate cantitativ, strat consistent de zăpadă.

În județele Caraș-Severin, Argeș, Teleorman, Olt, Dolj, Vâlcea, și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Alba, Brașov, Dâmbovița și Prahova vor predomina ninsorile, în general, însemnate cantitativ și local se va depune strat consistent de zăpadă.

Vremea în România, al doilea COD GALBEN intră în vigoare de mâine

Interval de valabilitate: 22 ianuarie, ora 05 - 22 ianuarie, ora 22. Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite.

În intervalul menționat în județele Galați, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea, treptat vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări susținute, cu viteze la rafală în general de 65…75 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi cumpărat produse aproape de expirare, la preţ mai mic?

Observator » Evenimente » Vremea în România. Vine zăpada cea mare, ANM a emis alertă imediată