Antena Meniu Search
x

Vremea de Paște 2018. Prognoza meteo pentru 8 - 10 aprilie

Vremea de Paşte 2018 va fi călduroasă în prima zi de sărbătoare şi instabilă în următoarele. Prognoza meteo pentru aprilie indică valori termice sub medie.

Vremea de Paşte 2018 va fi călduroasă în prima zi de sărbătoare şi instabilă în următoarele două. Prognoza meteo pentru aprilie indică valori termice sub medie, cu excepție în regiunile sudice ale țării, arată o estimare făcută de ANM.

Sărbătoarea de Paște 2018 pică pe 8 aprilie, o lună în care meteorologii anunță precipitații.

Potrivit ANM, în întreaga lună aprilie a acestui an, temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normal în regiunile sudice si estice și se vor situa sub mediile climatologice în restul țării.

De asemenea, precipitațiile totale lunare vor fi, în general, excedentare.

Pe acelaşi subiect

Meteorologii români precizează însă că estimarea este realizată de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și are un grad de realizare de aproximativ 60%.

Vremea de Paște 2018 - prognoza în cele 3 zile de sărbătoare

Duminică, pe 8 aprilie, când este sărbătorit Paștele Ortodox, meteorologii britanici estimează că vremea va fi foarte caldă, în majoritatea regiunilor României. Maxima zilei va fi de 24 de grade Celsius.

În zona Moldovei, temperaturile în timpul zilei vor oscila între 21 şi 24 de grade. În Muntenia şi Oltenia, de asemenea, maximele vor urca până la 24 de grade.

Tot 24 de grade se vor înregistra în prima zi din marea sărbătoare şi în Bucureşti. În centrul României vor fi între 20 şi 24 de grade, iar în vest vor fi 21 - 23 de grade.

Vremea de Paşte 2018 va fi mai rece, în schimb, pe litoral. Maximele se vor opri doar la 14 - 17 grade. Mai cald va fi în estul Dobrogei, unde se vor înregistra 21 de grade.

Harta temperaturilor arată că vremea de Paşte 2018 va fi foarte caldă

HARTĂ: Temperaturile în prima zi de Paşte în România | Sursa: wxcharts.eu

Cei de la Accuweather estimează, de asemenea, că vremea va fi caldă. În cursul nopții, cerul va fi noros și este posibil, de asemenea, să plouă, inclusiv cu descărcări electrice. Șansele de precipitații sunt de 61%. Temperatura minimă va fi de 9 grade Celsius, iar cea resimțită va fi de aproximativ 8 grade.

Luni, pe 9 aprilie, în a doua zi de Paște 2018, vremea va fi mai caldă ca ziua precedentă, temperatura estimată fiind de 22 de grade Celsius, iar cea resimțită de 22 de grade. Cerul va fi temporar noros, iar în cea mai mare parte a zilei va fi soare. Noaptea,cerul va fi noros, iar temperatura minimă va fi de 8 grade Celsius, iar cea resimțită de doar 4 grade. Va ploua sporadic, șansele de precipitații fiind de 62%.

Marți, pe 10 aprilie, în a treia zi de Paște, vremea va fi caldă, cu temperatura maximă de 20 de grade Celsius. Cerul va fi însă noros și sunt șanse mai mari să plouă, de 61%. Noaptea, temperatura minimă va fi de 7 grade Celsius, iar cea resimțită va fi de 3 grade. Cerul va fi noros, iar șansele de precipitații sunt de 41%.

Tabel ANM cu temperaturile și precipitațiile în aprilie, când pică și Paște 2018

Estimările privind temperatura și precipitațiile în lunile martie, aprilie și mai 2018 | Sursa: ANM

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Vremea de Paște 2018. Prognoza meteo pentru 8 - 10 aprilie