Antena Meniu Search
x

Vremea rea ar putea închide şcolile. Andronescu: "Să punem copiii sub risc ar fi absolut inacceptabil" (Video)

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a transmis, duminică seară, că mai multe şcoli din ţară ar putea fi închise dacă vremea se va înrăutăţi foarte mult în zilele următoare.

de Redactia Observator

la 06.05.2019, 07:28

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a transmis, duminică seară, că mai multe şcoli din ţară ar putea fi închise dacă vremea se va înrăutăţi
Vremea rea ar putea închide şcolile - Arhivă

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a transmis, duminică seară, că mai multe şcoli din ţară ar putea fi închise dacă vremea se va înrăutăţi foarte mult în zilele următoare.

Ecaterina Andronescu a declarat că vremea severă şi fenomenele periculoase anunţate de meteorologi pentru zilele următoare o fac să ia în calcul închiderea şcolilor în zonele afectate. 

"Să punem copiii sub risc ar fi absolut inacceptabil", a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, în cadrul unei emisiuni de televiziune.

Vremea rea ar putea închide şcoli în România

Pe acelaşi subiect

Decizia finală de închidere a şcolilor va fi luată însă punctual de autorităţile locale şi de directorii unităţilor de învăţământ, a precizat ministrul.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de vreme rea, cu ploi torenţiale, vijelii, grindină şi temperaturi scăzute, valabilă în cea mai mare parte a ţării, începând de duminică după amiaza până miercuri dimineaţa. 

Astfel, în intervalul 5 mai, ora 15:00 – 8 mai, ora 9:00, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină. 

Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15 – 25 l/mp şi izolat 40 – 60 l/mp, informează ANM.

Inclusiv în București vor fi trei zile de ploi torențiale și vijeli. 

De altfel, un val de aer polar loveşte România, când vor fi scăderi bruște de temperaturi și fenomene meteo extreme în următoarele zile. În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISU-BIF) a oferit mai multe recomandări pentru populație, cu ajutorul cărora să fie în siguranță în timpul fenomenelor meteo extreme. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Vremea rea ar putea închide şcolile. Andronescu: "Să punem copiii sub risc ar fi absolut inacceptabil" (Video)