Antena Meniu Search
x

Washington Post: România, țara INCAPABILĂ să localizeze un avion, deși are 7 servicii de informații

Tragedia aviatică din Apuseni, soldată cu moartea a doi oameni nevinovați, ne-a adus la Judecata presei internaționale. Publicația Washington Post a punctat cu aciditate, în ediția online, incredibilul unui eveniment imposibil de gestionat de autoritățile dintr-o țară cu 7 servicii de informații.

Astfel, publicația notează:

"Prăbușirea unui avion de mici dimensiuni într-o regiune greu accesibilă din munți nu ar înfuria o țară în mod normal și nici nu ar reprezenta o amenințare la adresa guvernului, însă, România s-a înfruntat cu acest scenariu.

(…)

România a reacționat cu furie, oamenii acuzând atât prin intermediul rețelelor de socializare, cât și în talk-show-uri, incompetența guvernului, după ce s-a aflat că cei răniți au sunat la serviciile de urgență de 6 ori.

(...)

Unii oficiali au apărat raspunsul autorităților față de accident, spunând că echipele de salvare au acționat în condiții dificile. Cu toate acestea, ura oamenilor s-a acumulat treptat.

Mulți dintre ei cred că autoritățile nu au avut în dotare echipamentul modern necesar pentru a localiza victimele, însă investesc în supraveghere.

România, o țară cu 19 milioane de locuitori și fără dușmani externi, are 7 agenții de informații, inclusiv principalele agenții interne și externe de spionaj.

Agentia de telecomunicatii speciale - una dintre cele 7 agentii de informatii - a investit 40 de milioane de euro in serviciul pentru numarul national de urgente, insa cele 6 apeluri ale ranitilor nu au fost de ajuns pentru a se ajunge la ei suficient de repede."

sursa: Washington Post

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Washington Post: România, țara INCAPABILĂ să localizeze un avion, deși are 7 servicii de informații