Antena Meniu Search
x

Video Weekend plin de festivaluri și expoziții în București. Calea Victoriei, epicentrul distracţiei

Weekend-ul acesta Bucureștiul se transformă într-un epicentru cultural. Festivaluri de muzică, design și cultură au loc pe multe dintre străzile Capitalei.

de Redactia Observator

la 21.05.2022, 09:54

Vezi și

Calea Victoriei este epicentrul distracţiei. Venerabila arteră "scapă" de maşini în fiecare weekend de vară şi devine destinaţia preferată a amatorilor de plimbări urbane. Acum au o atracţie în plus - festivalul de muzică și artă stradală St.ART. Totul se întâmplă în vecinătătea Muzeului Național de Istorie a României. Obie Platon, unul din veteranii street art-ului, decorează o imensă sferă luminată, iar studenții de la UNArte propun optici diferite asupra orașului, prin diverse instalații interactive.

Cristina Grigore, organizator St.ART: Vor fi mai mulţi artişti care vor performa live. O să dau aici exemplu trupa ROA, Gramophone, Bogdan Simion, cobzar şi culegător de muzică tradiţional românească. DJ Calu care face un spectacol absolut impresionant. Practic, acesta foloseşte citate celebre din filme româneşti pe care le mixează proiecţii. 

Este weekend-ul de închidere al Romanian Design Week

O închidere de gală, cu mai multe expoziţii organizate la Combinatul Fondului Plastic. 

Andrei Borţun, organizator RDW: Nu e nimic de nişă, nu e nimic sofisticat, nu trebuie să fii într-o relaţie foarte intimă ca să te bucuri de fapt de lucruri pe care designerii români le gândesc zi de zi pentru o mai bună calitate a vieţii noastre. Vorbim de peste 500 de organizaţii care sunt parte a acestei ediţii.

Dacă Romanian Design Week este deja consacarat drept cel mai mare eveniment interdisciplinar din România, Festivalul Miez este la prima ediţie. Pe malul lacului Străulești se cântă exclusiv muzică românească, de la rock și hip hop până la pop și folclor. În cadrul festivalului sunt organizate workshop-uri de țesături populare, olărit, artă murală și teatru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Weekend plin de festivaluri și expoziții în București. Calea Victoriei, epicentrul distracţiei