Antena Meniu Search
x

În Zărneşti s-a deschis un centru turistic unic în România. Turiștii pot face un tur virtual pe Piatra Craiului (Video)

O excursie pe munte este o experienţă care nu are egal, spun pasionaţii. Sunt totuşi oameni care nu pot urca pe munte în siguranţă, fie din cauza unor probleme de sănătate, fie pentru că se tem.

de Redactia Observator

la 20.06.2019, 15:30

Vezi și

O excursie pe munte este o experienţă care nu are egal, spun pasionaţii. Sunt totuşi oameni care nu pot urca pe munte în siguranţă, fie din cauza unor probleme de sănătate, fie pentru că se tem. Pentru ei s-a deschis în Zărneşti un centru turistic unic în România. Aici, cei dornici să trăiască experienţa unui traseu pe Piatra Craiului, pot face un tur virtual.

Aventura turistică pe masivul Piatra Craiului începe, ca şi în realitate, cu o potecă. Pe măsură ce urcăm virtual, întâlnim pe drum animalele care trăiesc în zonă.

Experienţa nu este deloc înfricoşătoare, este însă foarte "reală", pentru că putem vedea şi auzia animalele sălbatice care "ne ies în cale", datorită senzorilor.

Mergem mai departe şi ajungem în zona centrală a muzeului unde trăim cea mai interesantă experienţă a acestui tur virtual. Există în această zonă diorame, organizate pe diferite tematici.

În funcţie de acestea, putem proiecta virtual trasee, fotografii, filmulete, informaţii, puzzleuri, în lb rom sau în limba englează.

Un pic mai încolo există o suprafaţă cu nisip unde putem modela liber o hartă fizică, iar un senzor situat deasupra ne arată relieful.

Sunt aşadar o mulţime de lucruri interesante de văzut şi experimentat, iar copiii care vin aici pot petrece câteva ore interesante şi educative.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » În Zărneşti s-a deschis un centru turistic unic în România. Turiștii pot face un tur virtual pe Piatra Craiului (Video)