Antena Meniu Search
x

Elevii unei prestigioase şcoli din Elveţia iau lecţii de voluntariat în România. Adolescenţii ridică o casă în Bihor

Învaţă prima lecţie despre muncă în România! Zece elevi de la o prestigioasă şcoală din Elveţia au venit să lucreze ca voluntari, la nişte case pentru nevoiaşi.

Vezi și

Învaţă prima lecţie despre muncă în România! Zece elevi de la o prestigioasă şcoală din Elveţia au venit să lucreze ca voluntari, la construirea unor locuinţe pentru nevoiaşi. Nu e tocmai uşor dar, spun ei, experienţa trăită pe meleagurile noastre nu se compară cu nimic.

Înarmaţi cu unelte şi cu mult chef de muncă. Aşa au venit elevii de la peste o mie de kilometri depărtare. Şi, de dragul de a ajuta, au renunţat la vacanţă. 

Asaka are doar 16 ani. Iar la vârsta la care alţi adolescenţi au cu totul alte preocupări, ea vrea să înveţe cum se ridică o locuinţă.

Nu doar că se obişnuiesc, ci ajung să îndrăgească meleagurile de aici. 

Tinerii elveţieni nu au venit singuri, ci însoţiţi de profesoara lor. Pentru că, de mai bine de 10 ani, Mary obişnuieşte să-şi aducă elevii în ţara noastră. 

Mary Bassiouni, profesoara elevilor:

S-a format o legătură strânsă între noi şi această comunitate. Toată lumea e prietenoasă, drăguţă şi într-adevăr suntem fericiţi să fim aici, să-i ajutăm pe oamenii care au nevoie de o casă. 

E şi scopul pentru care s-a înfiinţat organizaţia Habitat, cea prin intermediul căreia voluntarii ajung să dea o mână de ajutor. 

Elevii stau în ţara noastră o săptămână, timp în care muncesc cât de mult pot. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Elevii unei prestigioase şcoli din Elveţia iau lecţii de voluntariat în România. Adolescenţii ridică o casă în Bihor