Antena Meniu Search
x

Mărturii teribile are rudelor femeilor moarte în Ialomiţa, spulberate în microbuzul care le ducea la muncă

Zece oameni şi-au pierdut viaţa, iar alţi şapte au fost răniţi, în cel mai grav accident înregistrat de la începutul anului. Pe o şosea din Ialomiţa, un TIR scăpat de sub control a ajuns pe contrasens şi a lovit frontal un microbuz plin cu navetişti. 

de Redactia Observator

la 05.10.2019, 21:58

Vezi și

Zece oameni şi-au pierdut viaţa, iar alţi şapte au fost răniţi, în cel mai grav accident înregistrat de la începutul anului. Pe o şosea din Ialomiţa, un TIR scăpat de sub control a ajuns pe contrasens şi a lovit frontal un microbuz plin cu navetişti. 

Oamenii lucrau pentru un mare lanţ de magazine din ţară şi veneau spre Bucureşti, la serviciu. Anchetatorii bănuiesc că şoferul TIR-ului ar fi adormit la volan. Zeci de salvatori, mulţi chemaţi de acasă, au ajuns la locul tragediei după activarea planului roşu de intervenţie.

Ora 4 şi 48 de minute. Camerele de supraveghere din centrul comunei Munteni-Buzău din Ialomiţa surprind momentul în care microbuzul opreşte în staţie pentru a prelua călătorii. 15 oameni urcă în el, majoritatea femei. Toţi, angajaţi ai unui cunoscut lanţ de magazine din ţară. Făceau neveta spre Bucureşti, iar la ora 7, intrau în tură. 

100 de kilometri aveau de parcurs până în Capitală. După 20 de minute de la plecare, într-o curbă uşoară, s-a produs impactul devastator. Este cel mai grav accident de la începutul anului. Şoferul unui TIR care venea din sens invers a pătruns pe contrasens şi a lovit frontal microbuzul plin cu oameni.

Pe acelaşi subiect

Zece oameni au murit. Şoferul TIR-ului, bărbatul de la volanul microbuzului şi opt femei, tinere mame angajate la magazinele din Bucureşti. La 5 şi 15 minute, autorităţile au activat planul roşu de intervenţie. Alţi şapte răniţi au fost transportaţi la spitalele din Slobozia şi Bucureşti.    

Ulterior, de la spitalul din Slobozia, două paciente, de 19 şi 53 de ani au fost transferate cu elicopterul la Bucureşti, din cauza stării extrem de grave.  

Mulţi dintre răniţi se zbat între viaţă şi moarte, cu numeroase fracturi la picioare, coaste sau bazin. Unii au fost operaţi deja şi sunt supravegheaţi la secţia de Terapie Intensivă. 

Şoferul TIR-ului plecase ieri, la ora 16, din Târgu Jiu şi trebuia să ajungă în comuna Ciulniţa cu un transport de pene. Nu se ştie dacă, pe drum, a oprit pentru a se odihni. 

Anchetatorii nu exclud să fi adormit la volan. Zece oameni au murit nevinovaţi şi au lăsat în urmă familii distruse şi copii orfani. Alexandra Badea avea 22 de ani şi creştea un copil de şase ani. De un an de zile, făcea naveta aproape zilnic spre Bucureşti. 

Mama fetei e distrusă "Am sunat în disperare, am sunat la ea, pe telefonul ei, am sunat o colegă şi nu mi-a raspuns nimeni. Când a ajuns soţul acolo, nu mi-a dat veşti bune, că nu ştia nici el nimic. Îi spuseseră domnii poliţişti că sunt şi răniţi şi nu ştia dacă se numără printre decedaţi."

Irina Matei îi era colegă. La 28 de ani, muncea în două schimburi pentru a-şi putea creşte cele trei fetiţe de 4, 6 şi 9 ani. Tatăl tinerei a primit vestea în timp ce era pe câmp, cu animalele: "Eu eram cu oile. Eram cu oile şi au venit nişte băieţi şi mi-au spus că a avut accident Cosmin. Cosmin, şoferul. Şi mi-am dat seama că e autobuzul irinei. De o săptămână eu am fost la oi, nu am văzut-o de o săptămână."

Mătuşa femeii povesteşte: "S-a angajat acolo ca să întreţină fetele. Bărbatu-so, când găsea, aşa, la construcţii mai lucra şi el şi îi părea bine şi ei să facă un viitor la copii."

Rudele celor răniţi au ajuns într-un suflet la locul accidentului. În haosul creat, medicii nu le-au putut oferi informaţii despre starea victimelor. Soţul unei tinere internate la Slobozia face acuzaţii grave: "Din 20 de salvări, nu venea nimeni la ea. 20 de salvări, stăteam, mă uitam, spărgeau seminţe unii."

Disperat, un bărbat a ajuns în pijamale  la locul accidentului: "Sunt soţul unei fete din... E lovită la coloană... Îi mulţumesc lui Dumnezeu că a scăpat. A scăpat soţia mea, da."

Şi patronul firmei de transport care deţine tirul şi-a făcut apariţia în zonă, dar nu a dorit să dea explicaţii.

Conducerea lanţului comercial a decis să închidă astăzi cele trei magazine din nordul Bucureştiului în care lucrau victimele. 

Tragedia este considerată accident de muncă, ceea ce înseamnă că victimele pot obţine despăgubiri. Martorii spun că şi alţi oameni aşteptau să urce în microbuz pe traseul spre Bucureşti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Mărturii teribile are rudelor femeilor moarte în Ialomiţa, spulberate în microbuzul care le ducea la muncă