Antena Meniu Search
x

Zece purceluşi-somon, duşi în casă nouă de ministrul agriculturii Petre Daea

Zece purcei de lapte au devenit, oficial, ambasadorii programului guvernamental de susţinere a raselor Mangaliţa şi Bazna.

Vezi și

Zece purcei de lapte au devenit, oficial, ambasadorii programului guvernamental de susţinere a raselor Mangaliţa şi Bazna. Ministrul Petre Daea personal i-a dus în noua lor casă, acolo unde vor şi îngrăşaţi zdravăn în următorul an.

Rotofei şi gălăgioşi, cei zece purcei au dat startul campaniei de susţinere a raselor Mangalița și Bazna. Sub atenta supraveghere a ministrului Daea, aceştia au plecat din gospodăria în care s-au născut, la 70 de kilometri distanţă, spre ferma în care vor fi puşi la îngrăşat. 

Programul de susținere a raselor de porci Mangalița și Bazna are ca scop răspândirea animalelor din cele două rase la cât mai mulţi fermieri din ţară, pe cheltuiala statului. În acest fel, toată lumea are de câştigat.

Mihai Viloi, fermier:

Avem unde livra purceii, până acum îi livram cum îi livram, am înţeles că e undeva la 250 de lei bucata, eu zic că e preţ bun.

Petre Daea, ministrul Agriculturii:

Aceste rase se păstrează în evidenţa noastră în aşa fel încât să contăm pe autenticitatea rasei, să urmărim trasabilitatea în aşa fel încât la consumator să ajungă carnea din rasa de Mangaliţa.

După un drum de o oră, purceii au ajuns în noua lor casă. 

David Daniel Limbășan, procesator:

Când ajung la peste 130 de kg intervin eu ca si procesator, o să iau acești porci, o să îi procesez și o să ajungă la mai multe persoane din România, să poată să vadă gustul adevăratei cărni de porc.

Supranumită şi "porcul-somon", rasa Mangaliţa este recunoscută pentru carnea sănătoasă şi săracă în colesterol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Zece purceluşi-somon, duşi în casă nouă de ministrul agriculturii Petre Daea