Antena Meniu Search
x

Video Zeci de câini, puşi să lupte până la moarte în competiţii ilegale. Corpurile acestora, congelate până au fost predate înapoi stăpânilor

Zeci de câini puşi să lupte până la moarte în competiţii ilegale organizate la Cluj au fost trimişi de judecători înapoi la stăpânii care îi exploatau. În ultimele luni, animalele au fost în grija unei asociaţii. Decizia magistraţilor a stârnit revolta activiştilor. Cu măşti de câine pictate pe faţă, au încercat să împiedice mutarea animalelor. Au anunţat chiar şi poliţia, să reclame că patrupedele vor fi transportate necorespunzător. Abia după multe apeluri la 112 au trimis un echipaj să îi aştepte la aproximativ 40 de km distanţă, dar câinii deja nu mai erau în maşini. 

de Redactia Observator

la 19.01.2023, 08:39

Vezi și

"Reîntoarcerea câinilor la stăpânii lor a fost întâmpinată cu proteste. Zeci de activişti au cerut ca animalele să nu fie date din nou pe mâna celor care i-au chinuit. Este o absurditate a justiţiei român", a spus o femeie.

Pentru 70 de câini pitbull, cei care ar fi trebuit să-i ocrotească au fost de fapt călăii lor. I-au aruncat în lupte ilegale. Premiul pentru fiecare animal care reuşea să supravieţuiască unei întreceri crâncene era de cel puţin 15.000 de euro. Luptele erau organizate în Cluj, iar la ele participau şi câini aduşi din străinătate. În vară, anchetatorii au organizat un flagrant în timp ce animalele se luptau pentru propria viaţă. 

Câinii au fost congelaţi până au fost predaţi stăpânilor

Magistraţii au considerat că animalele nu ar ajuta în anchetă şi le au dat înapoi stăpănilor lor. "Câinii participau la concursuri în străinătate, concursuri pentru câini cu aptitudini. Clientul meu are trofee din străinătate, este arbitru, totul este legal. Nu au fost lupte", a spus avocatul stăpânilor. În ultimele luni, o asociaţie s-a ocupat de ocrotirea câinilor de luptă. Dar multe animale s au stins în ţarcuri din cauza rănilor grave. 

Pentru că legea îi obliga să le păstreze corpurile, fiind parte dintr-un dosar penal, câinii au fost congelaţi până au fost predaţi stăpânilor. Câinii ar fi microcipaţi dar nevaccinaţi, iar cei de la poliţia animalelor Cluj nu s-ar fi implicat în caz, susţin activiştii. Reprezentanţii de la poliţia animalelor nu au comentat cazul. 

"Aceşti câini aveau răni de la lupte, nu se aflau într-o stare foarte bună. Şi la asociaţie au decedat câini, dar ca urmare a problemelor medicale pe care le aveau deja", a spus avocata unei asociaţii pentru protecţia animalelor, Flavia Mureşan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Zeci de câini, puşi să lupte până la moarte în competiţii ilegale. Corpurile acestora, congelate până au fost predate înapoi stăpânilor