Antena Meniu Search
x

Zeci de mii de apeluri false sau abuzive la 112, în primele şase luni ale anului: "Sunt puse vieţi în pericol"

Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române anunţă că, în primele şase luni ale anului, românii au efectuat zeci de mii de apeluri false sau abuzive la numărul unic de urgenţă 112.

de Redactia Observator

la 24.09.2023, 14:45

Românii, amendaţi pentru apeluri false sau abuzive la 112
Românii, amendaţi pentru apeluri false sau abuzive la 112 - Profimedia (imagine ilustrativă)
  • Românii, sancţionaţi contravenţional pentru apeluri false sau abuzive la 112.

Serviciul unic de urgenţă 112 a fost instituit pentru a permite românilor aflaţi în dificultate să intre cât mai rapid în legătură cu agenţiile specializate de intervenţie precum Ambulanţa, SMURD, Poliţie, Pompieri, Jandarmerie sau Salvamont.

Totuşi, mulţi români nu au înţeles importanţa unui astfel de serviciu astfel că decid să ia în râs autorităţile, fără să se gândească măcar un moment că acest lucru ar putea însemna inclusiv pierderea de vieţi omeneşti.

Pentru că, în momentele pierdute cu gestionarea apelurilor false sau abuzive autorităţile ar fi putut interveni la urgenţe reale şi ar fi putut salva vieţi omeneşti puse în pericol.

Iar reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române au transmis că, doar în primele şase luni ale anului 2023, s-au primit 21.168 de apeluri false sau abuzive la numărul unic de urgenţă 112. Pentru apelurile false sau abuzive la 112 s-au aplicat 20.494 de sancţiuni contravenţionale.

Mesajul transmis de autorităţi este unul cât se poate de ferm: "Apelul fals la 112 pune vieţi în pericol! Sună responsabil". Mai mult, autorităţile recomandă minorilor "să consulte un adult de încredere cu privire la situaţiile în care pot să apeleze 112".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Zeci de mii de apeluri false sau abuzive la 112, în primele şase luni ale anului: "Sunt puse vieţi în pericol"