Antena Meniu Search
x

Video Zeci de şoferi austrieci, amendaţi după ce au organizat ilegal o cursă de off-road în 2 zone protejate din România

Sub pretextul de a admira frumuseţile ţării noastre zeci de austrieci au organizat, ilegal, o cursă de off-road în ariile protejate din două judeţe. Străinii nu ar fi la prima vizită în România, ba chiar ar fi venit mai mulţi ani la rând pe teritoriul nostru. 25 de şoferi au fost amendaţi, iar firma care s-a ocupat de organizarea acestei competiţii s-a ales cu o amendă de 60 de mii de lei. 

de Redactia Observator

la 19.05.2023, 08:13

Vezi și

Echipate şi modificate pentru astfel de trasee, maşinile au intrat în pădurile protejate de la noi din țară sub pretextul organizării unei excursii turistice, denumită trofeul Superkarpata, la cursa de off-road, zilele acestea, în zona Lacului Sigmir, din Bistriţa Năsăud.

Bogdan Constantinescu, preşedinte FRAS: Nu au apucat să intre în zona protejată. I-au oprit jandarmii şi i-au amendat pentru că erau în fond forestier. 

După ce au explorat pădurile din Bistriţa -Năsăud, protagoniştii de off-road s-au mutat în pădurile din zona oraşului Cavnic, din judeţul Maramureş. Teoretic, cetățenii austriecii ar fi ajuns în România pentru a admira frumuseţile ţării noastre.

Reporter: Ştim de câte maşini e vorba?

Bogdan Constantinescu, preşedinte FRAS: Trei spre Creasta Cocoşului.Poliţia, Jandarmeria şi Romsilva au oprit aproximativ 18 maşini şi le-au amendat la Dragomireşti. Mai avem alţi oameni din comunitate care i-au reperat şi au alertat autoritățile în alte păduri, în alte zone cu fond forestier, tot prin zona de pe aici, de pe lângă Cavnic.

Imediat după ce au încercat să sfideze autorităţile române, austriecii au făcut cale întoarsă la ei în ţară. 

Bogdan Constantinescu, preşedinte FRAS: O mare parte dintre cei care au fost aici identificaţi şi amendaţi, au declarat cel puţin verbal, că vor abandona şi vor pleca spre casă. 

25 de şoferi au fost amendați, iar firma care s-a ocupat cu organizarea acestei competiţii s-a ales cu o amendă de 60 de mii de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Zeci de şoferi austrieci, amendaţi după ce au organizat ilegal o cursă de off-road în 2 zone protejate din România