Live Video

Ziua Naţională a României - ceremonie restrânsă la Arcul de Triumf, fără accesul publicului. Klaus Iohannis: "Dacă suntem uniți vom învinge"

De Daniel Murărescu.
Publicat: 01.12.2020, 11:02.
Actualizat: 01.12.2020, 20:06

Ziua Națională a României va fi sărbătorită printr-o ceremonie oficială în format restrâns, în Piaţa Arcului de Triumf din Capitală. La eveniment vor participa preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, membri ai Guvernului şi alte oficialități.

preview: Inquam Photos / Octav Ganea

Live: Imagini în direct de la Arcul de Triumf din București:

Pentru prima oară în 30 de ani românii vor petrece Ziua Naţională separat. Iar tradiţionala paradă se ţine în condiţii speciale.

La Arcul de Triumf militarii nu vor mai bate pas de defilare, miile de spectatori vor rămâne în faţa televiozoarelor, iar avioanele de luptă au comanda să rămână la sol.

După-amiază, la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis va decora personalităţi civile din domeniul medical care au contribuit la gestionarea epidemiei de COVID-19.

Toată ceremonia nu va depăşi 30 de minute. iar șeful statului va depune o coroană de flori și va ține un scurt discurs.

"Aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale vor participa marţi, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la ceremonia oficială în format restrâns, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf, din Bucureşti. Pe timpul ceremoniei se va ţine un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc şi a victimelor virusului SARS-CoV-2, vor fi trase 21 de salve de tun, iar Preşedintele României, Klaus Iohannis, va depune o coroană de flori şi va susţine o alocuţiune", a transmis MApN.

Evenimentul din București, care nu va fi deschis publicului, se va desfăşura cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de coronavirus.

Traficul pietonal şi auto va fi interzis de la ora 8:00 şi până la orele prânzului între Piaţa Presei şi strada Ion Mincu. Pandemia a tăiat fastul sărbătorilor naţionale şi în alte ţări europene Spania, Italia, Marea Britanie şi Franţa.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.