Antena Meniu Search
x

Zodiacul Etrusc: Ce zodie îţi corespunde şi ce zeu te protejează, în funcţie de anotimpul în care te-ai născut!

Pentru că anul etrusc, adoptat și de Romulus, la fondarea Romei, la 753 î.Hr., era format din 304 zile, nu îl putem lua ca bază pentru împărțirea zodiacului

Pentru că anul etrusc, adoptat și de Romulus, la fondarea Romei, la 753 î.Hr., era format din 304 zile, nu îl putem lua ca bază pentru împărțirea zodiacului

De altfel, nici etruscii nu foloseau propriul calendar pentru asta, cele 16 zodii fiind împărțite, câte patru în fiecare anotimp, în răstimpurile dintre echinocții și solstiții ori dintre solstiții și echinocții.

Deoarece nu se știu multe despre resorturile întocmirii acestui zodiac, putem să spunem doar că cele 16 zodii poartă numele a 16 zeități din pantheonul etrusc. În ce privește mitologia lor, se știe că etruscii credeau în divinități celeste și subpământene, iar pe un obiect de bronz descoperit de arheologi la Piacenza există o reprezentare a cerului împărțit în 16 zone, pe care sunt înscrise, în total, numele a 40 de divinități, unele malefice și altele benefice. O parte a acestor zeități a trecut în mitologia latină (care a fost influențată, de asemenea, de cea greacă), iar altă parte s-a pierdut.

Zodiacul etrusc este împărțit în 16 perioade (aproape) egale, de 22 sau 23 de zile, în grupe de câte 4, respectând cele 4 anotimpuri. Pentru a afla ce destin aveți, după ZODIACUL ETRUSC, citiţi continuarea AICI!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Zodiacul Etrusc: Ce zodie îţi corespunde şi ce zeu te protejează, în funcţie de anotimpul în care te-ai născut!