Antena Meniu Search
x

Interviu EXCLUSIV. Interviu cu fostul şef al Serviciilor de Securitate din Israel: "Poate fi câştigat războiul cu Hamas fără ajutorul SUA?"

Avi Dichter, ministrul Agriculturii din Israel, figură importantă a partidului Likud şi fost director al Shin Bet - Serviciul de Securitate Internă a Israelului, i-a acordat un INTERVIU EXCLUSIV reporterului special Observator, Bianca Iacob.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 13.05.2024 , 12:47

Israelul continuă operaţiunea din Fâşia Gaza şi lupta cu organizaţia teroristă HAMAS. La mai bine de jumătate de an de la masacrul din 7 octombrie, armata israeliană e pregătită pentru ultima mare ofensivă, cea asupra oraşului Rafah. Doar că, în Rafah au fost strămutaţi peste 1 milion de palestieni, majoritatea femei şi copii. În ciuda avertismentelor din partea preşedintelui american Joe Biden, ca Israelul să nu avanseze în  partea de sud a Fâşiei pentru a evita morţi în rândul civililor, premierul Netanyahu a dat ordin clar - distrugerea ultimului bastion al Hamas. Deşi America a blocat transferul de armament către Israel, IDF continuă lupta, inclusiv la sol în enclavă. 

Avi Dichter, ministrul Agriculturii din Israel, fost şef al Serviciilor de Securitate din această ţară, a acceptat să vorbească pentru Observator, Antena 1, despre situaţia "din teren", dar şi despre obiectivele pe care IDF vrea să le atingă. Fostul director al Shin Bet, membru al partidului Likud, spune că Israelul este suficient de puternic pentru a rezolva singur această criză majoră, dar că preţuieşte relaţia cu aliaţii săi, mai cu seamă cea cu Statele Unite ale Americii. Avi Dichter consideră însă că Israel poate câştiga războiul cu HAMAS şi fără SUA. De asemenea, acesta afirmă că oficialii israelieni monitorizează zi şi noapte nu doar situaţia din Gaza, dar şi celelalte puncte tensionate - graniţa cu Libanul şi Cisiordania.

Mai multe, în INTERVIUL EXCLUSIV realizat de reporterul special Bianca Iacob cu Avi Dichter.

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cât de uşor vă este să operaţi în sistemul e-Factura?
Observator » Exclusiv Observator » EXCLUSIV. Interviu cu fostul şef al Serviciilor de Securitate din Israel: "Poate fi câştigat războiul cu Hamas fără ajutorul SUA?"