Antena Meniu Search
x

Video Nepotul celebrului designer Salvatore Ferragamo, despre pasiunea pe care a moştenit-o de la bunicul său: "Toscana este în multe feluri inima Italiei"

Nepotul celebrului designer Salvatore Ferragamo a ales să ducă mai departe numele bunicului său prin iubirea sa faţă de tot ceea ce înseamnă Toscana – vinuri şi turism.

Andreea Gherasim
de Andreea Gherasim

la 04.09.2023, 18:00

Vezi și

Salvatore Ferragamo, nepotul celebrului designer cu acelaşi nume, se ocupă, în prezent, de domeniul familiei sale din inima Toscanei. Locul a devenit, cu timpul, un colţ de rai atât pentru italieni, cât şi pentru turiştii de pretutindeni.

Salvatore Ferragamo a povestit despre iubirea sa faţă de Toscana

Povestea familiei Ferragamo a început cu un adevărat imperiu în lumea modei şi continuă în zilele noastre în inima Toscanei. Domeniul pe care Ferruccio, fiul celebrului designer, l-a cumpărat în anul 1993 a devenit astăzi o adevărată bijuterie pentru italieni.

„Acesta este un an important pentru noi pentru că aniversăm 30 de ani. Noi am venit aici şi proprietatea era foarte diferită, era în ruine, în condiţii foarte rele. Ne-a luat 7 ani să facem prima restaurare.”, a povestit Salvatore pentru Observator.

Pe acelaşi subiect

Salvatore a reuşit să aducă la viaţă un plan pe care tatăl său îl avea de foarte mult timp. Toată familia obişnuia să vină aici. Salvatore avea doar 17 ani atunci când Ferruccio l-a luat cu el la la o cursă de vânătoare.

El şi-a dorit să dezvolte cât mai mult valorile bunicului său care a realizat piese de colecţie pentru unele dintre cele mai renumite personalităţi ale vremii, de la Audrey Hepburn la Marilyn Monroe. Şi care era fascinat de vacanţele în Toscana.

“Cred că asta se traduce prin o familie care a fost întotdeauna focusată pe calitate, pe eleganţă şi pe stilul produselor Ferragamo. Cu asta a venit şi producţia de vin. Sunt iubitorul de vinuri aşa că aş recomanda prima dată crama noastră. Producem vinuri cu un concept unic de terroir, avem 3000 de hectare de pământ.

Ulei de măsline extravirgin, creştem foarte multe legume, pui, ouă, facem propria noastră brânză. Totul este certificat şi organic, organic este foarte important pentru noi şi o să spun de asemenea că şi sustenabilitatea. La fel şi carnea sau cosmeticele. Toate sunt produse local.”, spune Ferragamo despre pasiunea sa.

Reporter: "Ce înseamnă Toscana pentru tine?"

“Toscana...Toscana este în multe feluri inima Italiei. Pentru că într-o singură regiune ai totul. Ai munţi, ai dealuri, ai mare, ai o zonă de coastă foarte frumoasă. Ai cultură, ai arhitectură.

Întotdeauna am zis că Florenţa este ca un muzeu în aer liber. Cred că Toscana este o destinaţie unică.”, a răspuns Ferragamo.

Din întreg domeniul, Ferragamo mărturiseşte că zona pe care o preferă cel mai tare este satul medieval.

“Satul medieval este cu adevărat spectaculos. Dacă stai acolo ai parte de acest sentiment plin de istore şi cultură.”, a mărturisit Salvatore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Exclusiv Observator » Nepotul celebrului designer Salvatore Ferragamo, despre pasiunea pe care a moştenit-o de la bunicul său: "Toscana este în multe feluri inima Italiei"