Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video A demisionat şi şi-a investit toate economiile într-o afacere care a făcut-o celebră în Italia. "A fost o pasiune a mea"

O româncă stabilită într-un orăşel din Toscana şi-a transformat pasiunea pentru găini într-o afacere premiată de italieni. Creşte o rasă specială care face ouă albăstrui, mai sănătoase decât cele obişnuite. Iar succesul l-a cunoscut imediat. Produsele au devenit deja celebre în zonă, iar italienii fac comenzi după comenzi. 

de Redactia Observator

la 23.02.2023 , 18:01

Mihaela Simona Dinică a câştigat premiul "Oscar Green 2022", prin care este recunoscută munca şi originalitatea celor care promovează produsele locale în Italia. Românca are o fermă care se întinde pe zece hectare și creşte peste 300 de animale şi păsări. Vedetele gospodăriei sunt găinile Araucana, rasă originară din Chile. Acestea produc ouă de culoare albastră, care conţin mai multe proteine decât cele ale altor rase şi sunt mai sărace în colesterol.

Mihaela Dinică: Găinile din rasa Araucana sunt mai gustoase şi albăstrui, pentru că au o substanţă în ADN care transformă culoarea cojii în albastru deschis.

Mihaela a renunțat la locul de muncă și și-a investit economiile în propria afacere

Vezi și

Ideea i-a venit în timpul pandemiei. A renunţat la locul de muncă pe care îl avea într-o fabrică şi a decis să-şi investească economiile în propria afacere.

Mihaela Dinică: A început în perioada lockdownului. Eu mereu am fost pasionată să fiu în mijlocul animalelor. Am avut şi găini. Aşa că m-am gândit să înfiinţez această fermă şi aceste târguri. A fost o pasiune a mea, susţinută şi de familia mea.

Deşi e născută în România, Mihaela locuieşte de 20 de ani în Italia. A făcut opt clase şi a început să muncească de la 18 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri economice » A demisionat şi şi-a investit toate economiile într-o afacere care a făcut-o celebră în Italia. "A fost o pasiune a mea"