Antena Meniu Search
x

10 ani de la masacrul din Beslan

La zece ani de la una dintre cele mai negre zile din istoria Rusiei, mii de oameni s-au rugat pe străzile din Beslan. Supravieţuitori şi rude ale celor ucişi în masacrul de acum un deceniu au păşit din nou în clădirea în care teroriştii au luat peste trei sute de vieţi.

Vezi și

La zece ani de la una dintre cele mai negre zile din istoria rusiei, mii de oameni s-au rugat pe străzile din Beslan. Supravieţuitori şi rude ale celor ucişi în masacrul de acum un deceniu au păşit din nou în clădirea în care teroriştii au luat peste trei sute de vieţi. 

Au trecut zece ani de la masacrul din Beslan, dar rănile provocate de terorişti nu s-au vindecat încă.Rudele celor 331 de oameni ucişi au pornit într-un marş al durerii

Era 1 septembrie 2004, prima zi de şcoală, când mai mulţi indivizi mascaţi şi înarmaţi până în dinţi au înghesuit aproape 1200 de oameni în sala de sport.

Atacatorii au montat explozibili în mijlocul ostaticilor şi au cerut Moscovei să pună capăt războiului din Cecenia şi să recunoască independenţa acestui stat

Teroriştii i-au executat mai întâi pe bărbaţii pe care i-au luat prizonieri, apoi pe elevii din ultimul an.

Ceilalţi ostatici n-au primit nici apă, nici mâncare din a doua zi a crizei. În cele din urmă bombele montate în sala de sport au fost detonate.

În total, 331 de oameni au fost ucişi în masacru. Acesta este doar un număr pentru singurul supravieţuitor din atacatori, care nici măcar nu ştie câte vieţi a luat.

Beslan este singurul oraş din Rusia, unde anul şcolar începe pe 5 septembrie. Pe 1 septembrie, când şcolile din restul rusiei îşi deschid porţile, în Beslan e doliu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » 10 ani de la masacrul din Beslan