Antena Meniu Search
x

10 ani de puşcărie pentru un şef din Sănătate, care a îndrăznit să supraevalueze echipamentele Covid, în Vietnam

Şeful Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Hanoi a fost condamnat la 10 ani de puşcărie, după ce a supraestimat valoarea echipamentelor pentru testarea Covid-19, cauzând o gaură la bugetul de stat de 195.000 de euro.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 12.12.2020, 19:44

Şeful din Sănătate a fost condamnat la 10 ani de puşcărie - Hanoi press

Alte 9 persoane au primit pedepse între 3 şi 6 ani pentru implicări mai mari sau mai mici în dosar.

10 ani de puşcărie pentru costuri prea mari la echipamente medicale

Autorităţile vietnameze: "Nguyen Nhat Cam, în vârstă de 57 de ani, a fost găsit vinovat pentru supraestimarea costului sistemelor de testare în timpul unei tranzacţii, cauzând o pierdere la bugetul de stat de 5,4 miliarde de dongi (aproximativ 195.000 de euro)"

Autorităţile precizează că acţiunile oficialului au ştirbit grav încrederea în sistemul medical public, iar imaginea celorlalţi profesionişti din sănătate a avut de suferit, în urma deciziilor îndoielnice a condamnatului şi a echipei conduse de acesta.

Vietnamul se numără printre ţările care au reuşit să ţină în frâu epidemia de Covid-19, prin măsuri foarte stricte şi achiziţii publice de echipamente medicale verificate în cel mai mic detaliu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » 10 ani de puşcărie pentru un şef din Sănătate, care a îndrăznit să supraevalueze echipamentele Covid, în Vietnam