Antena Meniu Search
x

Peste 1.000 de oameni la coadă la mâncare gratis, în Elveția: "Am buzunarele goale" (video)

Peste 1.000 de oameni au stat sâmbătă la coadă în Geneva pentru a primi pachete cu alimente gratuite, ceea ce scoate în evidenţă impactul avut de epidemia de coronavirus asupra săracilor şi imigranţilor neînregistraţi chiar şi în bogata Elveţie.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 10.05.2020, 09:02

  • Oamenii au primit pachete de mâncare care le ajunge o săptămână.
  • 1,1 milioane de elvețieni, din totalul de 8,8 milioane, în risc de sărăcie.

Coada s-a întins pe o distanţă de peste 1 kilometru în afara unui patinoar unde voluntarii au împărţit aproximativ 1.500 de pachete oamenilor care au început să se aşeze la coadă de la 5 dimineaţa.

”La sfârşitul lunii am buzunarele goale. Trebuie să plătim facturi, asigurări, totul”, a declarat Ingrid Berala, o rezidentă din Geneva originară din Nicaragua, care lucrează part-time.

”Este extraordinar pentru că este mâncarea pe o săptămână, o săptămână de uşurare...Nu ştiu pentru săptămâna viitoare”, a spus ea, citată de Reuters.

Într-o ţară cu aproape 8,6 milioane de locuitori, 660.000 de persoane din Elveţia erau sărace în 2018, potrivit organizaţiei de caritate Caritas, majoritatea fiind părinţi unici şi persoane cu un nivel scăzut de educaţie, care nu îşi pot găsi de lucru după pierderea locului de muncă.

Pe acelaşi subiect

Peste 1,1 milioane de persoane sunt în risc de sărăcie, ceea ce înseamnă că au sub 60% din venitul mediu, care în 2018 este de 6.538 de franci elveţieni pentru o slujbă cu program full-time.

Banca elveţiană UBS a calculat că Geneva este al doilea cel mai costisitor oraş din lume pentru o familie formată din trei persoane, fiind devansată numai de Zurich. În timp ce venitul mediu este ridicat în Elveţia, acest lucru nu îi ajută pe cei care au probleme să îşi asigure traiul zilnic.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Patrick Wieland, şeful misiunii Medicii Fără Frontiere, a spus că un sondaj efectuat săptămâna trecută a arătat că puţin peste jumătate dintre beneficiarii de alimente gratuite sunt neînregistraţi, în timp ce alţii au primit statul legal, sunt elveţieni sau solicită azil.

Puţin peste 3% dintre aceştia au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, de trei ori rata generală din Geneva, situaţia fiind atribuită condiţiilor precare, supraagolomerate în care locuiesc.

Unul dintre imigranţii ilegali, care a declarat că se numeşte Fernando, a spus că şi-a pierdut slujba de la restaurant din cauza epidemiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Peste 1.000 de oameni la coadă la mâncare gratis, în Elveția: "Am buzunarele goale" (video)