Antena Meniu Search
x

13 femei dezbrăcate cu forța pe aeroport în Doha, după descoperirea unui nou-născut în baia terminalului

Scene șocante s-au petrecut pe un aeroport din Qatar, unde 13 femei din Australia au fost dezbrăcate cu forța de agenții de securitate și controlate în zona intimă, după ce s-a descoperit un nou-născut abandonat în baia unui terminal.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 31.01.2024, 22:42

13 femei dezbrăcate cu forța pe un aeroport din Doha, după descoperirea unui nou-născut în baia terminalului
13 femei dezbrăcate cu forța pe un aeroport din Doha, după descoperirea unui nou-născut în baia terminalului - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Femeile au fost date cu forța jos din avion și controlate într-o ambulanță sosită pe aeroport.
  • Niciuneia dintre ele nu i s-a spus motivul pentru care sunt supuse la examinarea umilitoare de pe aeroport.

Cele 13 femei au fost date jos din cursa în care se îmbarcaseră către Sydney și au fost controlate într-o ambulanță staționată lângă aeronavă, pe aeroportul ”Hamad” din Doha. Femeile au spus că examinarea a fost invazivă, umilitoare, şi că a fost făcută fără consimțământul lor.

Mai mult, niciuneia dintre femei nu i s-a spus că motivul pentru care sunt controlate în zona intimă este legat de descoperirea unui făt decedat într-una dintre băile terminalului, scrie Daily Mail.

Cele 13 femei au depus plângere în acest caz de îndată ce au ajuns în Australia. ”Am înregistrat oficial plângerea privind incidentul din Qatar şi am fost asiguraţi că vom primi informaţii detaliate şi transparente curând”, au precizat reprezentanţii Departamentului de Afaceri Externe australian. 

Guvernul australian nu are autoritatea de a lansa o anchetă, dar Departamentul Afacerilor Externe colaborează cu guvernul din Qatar pentru a încerca să rezolve problema. Daily Mail Australia a contactat Qatar Airways pentru comentarii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » 13 femei dezbrăcate cu forța pe aeroport în Doha, după descoperirea unui nou-născut în baia terminalului