Antena Meniu Search
x

1,3 milioane de dolari. Atât a plătit un colecţionar pentru două notiţe ce îi aparţin lui Albert Einstein!

În urmă cu aproape un secol, faimosul om de ştiinţă şi-a aşternut pe două hârtii teoria sa despre. fericire. Povestea acestora este cu adevărat impresionantă.

Vezi și

În urmă cu aproape un secol, faimosul om de ştiinţă şi-a aşternut pe două hârtii teoria sa despre. fericire. Povestea acestora este cu adevărat impresionantă.

"O viaţă liniştită şi modestă va aduce mai multă fericire decât căutarea succesului şi neliniştea constantă care vine alături de ea". Este teoria fericirii ce aparţine celui mai celebru fizician din lume. Teorie scrisă într-o cameră de hotel din Tokyo, iar hârtiile semnate au fost înmânate unui curier. Atunci, Albert Einstein i-ar fi spus acestuia că, într-o zi, valorea biletelor o va depăşi pe cea a unui bacşiş. Lucru care s-a şi adeverit 95 de ani mai târziu. 

Gal Wiener, directorul general al casei de licita'ie Winner's:  "Einstein a fost o personalitate internaţională. Este cineva care nu trezeşte doar interesul oamenilor de ştiinţă, ci al tutoror. Practic, nu există copil în lumea asta care să nu ştie cine a fost Albert Einstein."

Pe cealaltă notiţă, omul de ştiinţă a scris, în limba germană, „Unde există o dorinţă, există un drum". Potrivit casei de licitaţie, cuvintele au fost scrise la scurt timp după ce Albert Einstein aflase că urmează să primească Premiul Nobel pentru Fizică. 

Gal Wiener, directorul general al casei de licita'ie Winner's: Atunci când Albert Einstein a scris câteva cuvinte, din adâncul inimii sale, care este secretul unui trai fericit, este un lucru care intereseză pe toată lumea.  

Curierul a păstrat biletele, iar nepotul acestuia este cel care le-a scos la licitaţie. Cumpărătorul lor, însă, a preferat să nu-şi dezvăluie identitatea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » 1,3 milioane de dolari. Atât a plătit un colecţionar pentru două notiţe ce îi aparţin lui Albert Einstein!