Antena Meniu Search
x

13 susţinători ai lui Donald Trump, arestaţi în legătură cu protestele de la Capitoliu

Liderii răscoalei de la Capitoliu cad rând pe rând în mâinile poliţiei. 13 anarhişti au fost puşi sub acuzare în ultimele 24 de ore, pentru comiterea mai multor infracţiuni printre care pătrundere ilegală într-o clădire oficială, comportament violent, distrugere şi furt.

de Redactia Observator

la 10.01.2021, 22:54

Vezi și
  • Liderii răscoalei de la Capitoliu, arestaţi după ce au fost identificaţi pe imaginile surprinse de camere.
  • Este aşteptată ceremonia de învestire a lui Joe Biden ca nou preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

La bustul gol, vopsit pe faţă în culorile drapelului american şi cu o căciulă de blană cu coarne, Jake Angeli a devenit imaginea revoltei de la Capitoliu. Şamanul QAnon, aşa cum e poreclit, are 32 de ani şi este unul dintre liderii grupării de extremă dreapta. Nu e de mirare că miercuri a fost în primele rânduri: "Am securizat deja Casa Albă, doar vreau să ştiţi ce se întâmplă. Strângeţi rândurile, patrioţi! Strângeţi rândurile! Garda Naţională este pe drum". 

Originar din Arizona, îşi spune singur "Lupul din Yellowstone", este de profesie actor, fără prea mare succes, care încă locuieşte acasă la mama sa. Acum se află în custodia poliţiei şi ar putea rămâne mulţi ani după gratii, dacă va fi găsit vinovat. 

Jake Angeli, membru QAnon: Este important ca preşedintele Statelor Unite să ştie că oamenii lui sunt alături de el. 

Printre cei arestaţi se află şi tânărul fotografiat în timp ce fura pupitrul preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, dar şi bărbatul care a stat cu picioarele pe biroul acesteia. 

După gratii ar putea ajunge şi fostul soţ al lui Britney Spears, care a fost surprins în mulţimea care a luat cu asalt unul dintre simbolurile puterii americane.

Pentru FBI şi poliţie munca nu s-a terminat odată cu aceste arestări. Au o listă de zeci de persoane pentru identificarea cărora au cerut ajutorul populaţiei. Între timp, continuă să apară imagini de la revoltă cu noi protagonişti. 

Mulţi dintre anarhişti au fost recunoscuţi de şefi şi au fost deja concediaţi. Alţi susţinători ai preşedintelui american au fost cât pe ce să fie daţi jos din avion, după ce au început să scandeze în timpul zborului. 

Fanii lui Donald Trump au pus la cale mai multe mitinguri

În ţară, tensiunea rămâne la cote maxime cu cât se apropie ceremonia de inaugurare a noului preşedinte Joe Biden. Mai multe mitinguri ale fanilor lui Donald Trump au avut loc în ultimele zile în numeroase oraşe din ţară. În San Diego, a degenerat în violenţe, după ce susţinătorii liderului de la Casa Albă au dat piept cu manifestanţii Black Lives Matter. 

Pentru Donald Trump începe o săptămână de foc. Democraţii sunt decişi să declanşeze mâine procedura de suspendare sub acuzaţia de trădarea şi instigare la răzvrătire. Este un gest mai mult simbolic, având în vedere că sunt ultimele zile pe care Trump la petrece la Casa Albă, însă miza este una importantă - l-ar putea lăsa fără dreptul de a candida, peste patru ani, pentru un nou mandat de preşedinte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » 13 susţinători ai lui Donald Trump, arestaţi în legătură cu protestele de la Capitoliu