Antena Meniu Search
x

14 iulie, Ziua naţională a Franţei. Francois Hollande dă startul festivităților de pe Champs-Elysees (GALERIE FOTO)

Președintele Francois Hollande prezidează joi festivitățile ocazionate de Ziua națională a Franței, între care tradiționala paradă militară pe Champs-Elysees, plasată sub înaltă supraveghere din cauza amenințării teroriste.

Președintele Francois Hollande prezidează joi festivitățile ocazionate de Ziua națională a Franței, între care tradiționala paradă militară pe Champs-Elysees, plasată sub înaltă supraveghere din cauza amenințării teroriste.

Francois Hollande, pentru care acesta este ultimul 14 iulie din mandatul actual înaintea alegerilor prezidențialele din 2017, a trecut mai întâi în revistă trupele la Arcul de Triumf după ora 10:00, sub un cer înnourat, fiind însoțit de șeful statului major al armatelor, generalul Pierre de Villiers.

Președintele și șeful armatelor au coborât apoi pe Champs-Elysees într-o mașină până la Piața Concordiei, unde a fost întâmpinat de premierul Manuel Valls și de ministrul apărării Jean-Yves Le Drian, asistând ulterior la defilare din tribuna oficială.

Premierul neozeelandez John Key și secretarul de stat american John Kerry au fost de asemenea prezenți în tribuna de onoare.

Defilarea — 3.200 de soldați, 55 de avioane, 30 de elicoptere și 212 de vehicule — a adus un omagiu în acest an tuturor formelor de angajament pe fondul amenințărilor teroriste, adică în armată, forțele de securitate internă, serviciul civic și rezervă. Vămile, care au participat o dată în 1919 la defilare, și administrația penitenciară, pentru care participarea reprezintă o premieră, au luat parte și ele la defilare.

Defilarea s-a desfășurat în condiții de înaltă securitate, similare celor adoptate cu ocazia Campionatului European de fotbal din vara acestui an și a Conferinței COP21, consacrată combaterii încălzirii globale în decembrie 2015. Peste 11.500 de jandarmi și polițiști au fost mobilizați la Paris pentru a asigura securitatea festivităților.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » 14 iulie, Ziua naţională a Franţei. Francois Hollande dă startul festivităților de pe Champs-Elysees (GALERIE FOTO)