Antena Meniu Search
x

140 de turişti români au fost repatriaţi de urgenţă din peninsula egipteană Sinai

140 de turişti români, aflaţi în peninsula egipteană Sinai, au fost repatriaţi de urgenţă în contextul agravării problemelor de securitate din zonă, potrivit Ministerului de Externe

Vezi și

140 de turişti români, aflaţi în peninsula egipteană Sinai, au fost repatriaţi de urgenţă în contextul agravării problemelor de securitate din zonă, potrivit Ministerului de Externe

Cei 140 de români, aflaţi în staţiunile Şarm-el-Şeik şi Hurghada, au sosit în ţară cu un zbor asigurat de Ministerul Transporturilor. Ministerul de Externe trimisese în Egipt o echipă consulară mobilă pentru a le acorda asistenţă în procedura de îmbarcare. Zeci de mii de turişti, mai ales ruşi şi britanici, sunt blocaţi în Egipt după suspendarea zborurilor din Sinai. Guvernele lor au început să le organizeze repatrierea, dar oamenii nu ştiu când şi cum se vor întoarce acasă.

Cursele aeriene spre Şarm-el-Şeik au fost suspendate după prăbuşirea avionului rusesc, revendicată de o grupare afiliată Statului Islamic. Tragedia a pus serios la îndoială măsurile de securitate de pe aeroport. Serviciile secrete occidentale consideră că avionul a fost doborât de explozia unei bombe. Cutiile negre au înregistrat, într-adevăr, o puternică explozie înaintea prăbuşirii. Dar anchetatorii egipteni nu doresc, încă, să confirme ipoteza unui atentat.

Îngrijorarea a sporit după ce presa britanică a dezvăluit că, în luna august, o rachetă lansată de la sol a trecut pe lângă un alt avion, înaintea aterizării la Şarm-el-Şeik. Ulterior s-a aflat că era vorba doar de o rachetă de semnalizare lansată, probabil, de militarii egipteni. Pe aeroport au fost întărite măsurile de siguranţă. Egiptul acuză guvernele străine că exagerează pericolul, ceea ce va afecta serios turismul internaţional, o resursă importantă pentru economia ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » 140 de turişti români au fost repatriaţi de urgenţă din peninsula egipteană Sinai