Antena Meniu Search
x

16 români în pericol de moarte într-un autocar de care s-a rupt remorca în mers, pe autostradă, în Germania

16 români au fost în pericol de moarte într-un autocar de care s-a rupt remorca în mers, pe autostradă, în Germania. Polițiștii au fost când au văzut în ce condiții circula autocarul.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 15.07.2020, 10:58

  • Remorca avea trei anvelope, în loc de patru.
  • Șoferului i s-a interzis să mai circule cu autocarul.

În dimineața zilei de 13 iulie, serviciul de circulație al poliției autostrăzii Koln a imobilizat un autocar românesc ocupat de 16 persoane, pe autostrada federală 4. Mai mulți șoferi au alertat poliția, când au văzut ce s-a întâmplat cu autocarul românilor. 

La intrarea într-un spațiu de odihnă, remrca de bagaje care era tractată de autocar s-a desprins pur și simplu de acesta, a rămas pe șosea și s-a oprit într-un semn de circulație. Bara de tractare s-a rupt efectiv din remorca de 2.5 tone și doar norocul a făcut ca românii din autcar să nu ajungă victimele unui accident tragic.

Două pagini de format A4 de deficiențe au scris inspectorii tehnici când au verificat autovehiculul. De la bara ruptă, la faptul că remorca de bagaje avea doar trei anvelope în loc de patr, până la faptul că eșapamentul era umplut cu ulei și exista pericolul iminent al unui incendiu, a scris Poliția germană, într-un raport.

Șoferul de 46 de ani al autocarului a fost amendat cu mai multe sute de euro și i s-a permis să călătorească spre casă alături de cei 16 pasageri cu un alt autocar trimis de firma de transport.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » 16 români în pericol de moarte într-un autocar de care s-a rupt remorca în mers, pe autostradă, în Germania