Antena Meniu Search
x

18 morţi după ce Ucraina ar fi bombardat o zonă aglomerată din Doneţk. Ucrainenii nu au comentat incidentul

Război în Ucraina. Optsprezece persoane au fost ucise şi 13 rănite după ce forţele ucrainene au bombardat oraşul Doneţk din est, controlat de Rusia, a declarat duminică Aleksei Kulemzin, primarul oraşului, instalat de Moscova, relatează Reuters, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 21.01.2024, 14:15

18 morţi după ce Ucraina ar fi bombardat o zonă aglomerată din oraşul Doneţk. Ucrainenii nu au comentat incidentul

Potrivit lui Kulemzin, forţele ucrainene au bombardat o zonă aglomerată în care se află magazine şi o piaţă. Fotografiile realizate de Reuters la faţa locului arată oameni plângând şi cadavre zăcând pe o stradă acoperită de zăpadă în apropierea uneia dintre pieţele din oraş. Nu a existat deocamdată niciun comentariu din partea Ucrainei cu privire la acest incident.

Liderul regional prorus, Denis Puşilin, a declarat că serviciile de urgenţă lucrează la faţa locului şi că specialiştii criminalişti încearcă să colecteze fragmente din armele folosite în atac.

Doneţk este una dintre cele patru regiuni ucrainene pe care Rusia a pretins că le-a anexat anul trecut, într-o acţiune condamnată ca fiind ilegală de majoritatea ţărilor în cadrul Adunării Generale a ONU. Rusia nu controlează în totalitate niciuna dintre cele patru regiuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » 18 morţi după ce Ucraina ar fi bombardat o zonă aglomerată din Doneţk. Ucrainenii nu au comentat incidentul