Antena Meniu Search
x

Rusia susţine că a ucis 21 de luptători români în Ucraina, în ultimele trei săptămâni

21 de "mercenari" români ar fi fost uciși în Ucraina, susține Ministerul rus al Apărării, care a publicat un bilanț al deceselor în rândurile soldaților străini eliminați de forțele Kremlinului. De la începutul războiului până în prezent, pe front, ar fi sosit peste 500 de români, potrivit estimărilor armatei ruse. 

de Redactia Observator

la 12.07.2022, 14:43

Ministerul rus al Apărării a anunțat, marți, că monitorizează și înregistrează toți mercenarii străini care au sosit în Ucraina pentru a lua parte la operațiunile militare. Rusia susține că în ultimele trei săptămâni, armata Kremlinului a eliminat aproape 500 de soldați străini, în Lugansk și Donețk. Potrivit Moscovei, alți 240 de luptători au fugit din Ucraina. 

Potrivit bilanțului Ministerului rus al Apărării, 166 de “mercenari” polonezi, 23 de britanici, 21 de români și 15 canadieni au fost eliminați în ultimele trei săptămâni. 

Rusia susţine că a ucis 21 de luptători români în Ucraina

Telegram

Republicile Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, care şi-au proclamat unilateral independenţa, sunt recunoscute internaţional doar de Rusia - cu care şi-au exprimat intenţia de a se uni - şi de Siria, unde regimul preşedintelui Bashar Al Assad este susţinut de forţe ruse.

Unii politicieni din Doneţk au afirmat că dacă această regiune din Ucraina se va uni cu Rusia, va aplica prevederile codului penal rus, printre care un moratoriu asupra pedepsei capitale.

Rusia şi cele două entităţi separatiste din Donbas susţin că străinii care luptă de partea Ucrainei sunt mercenari, deci nu li se aplică Convenţia de la Geneva, care interzice executarea prizonierilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Rusia susţine că a ucis 21 de luptători români în Ucraina, în ultimele trei săptămâni