Antena Meniu Search
x

22 de minute ŞOCANTE, în care pilotul iordanian e ars de viu, publicate de Fox News

Mai acerb ca oricând, Iordania vrea să lupte împotriva Statului Islamic, după ce jihadiştii au executat un pilot din această ţară

Mai acerb ca oricând, Iordania vrea să lupte împotriva Statului Islamic, după ce jihadiştii au executat un pilot din această ţară

Mai mulţi congresmeni americani doresc ca Washingtonul să suplimenteze asistenţa militară oferită Iordaniei, cu scopul combaterii grupării teroriste.

Clipul de 22 de minute în care pilotul iordanian este ars de viu a fost publicat în întregime de televiziunea americană Fox News. Jurnaliştii au dorit să arate, astfel, "realitatea terorismului islamist", cu toate că până acum a circulat varianta de doar câteva minute a acestei filmări video, fără momentul propriu-zis al execuţiei.

Între timp, Iordania a executat deja doi deţinuţi condamnaţi pentru terorism, la nici o zi de când s-a aflat despre moartea pilotului. Printre aceştia, s-a numărat şi o irakiană, a cărei eliberare fusese cerută de gruparea Stat Islamic. La finalul unei reuniuni de urgenţă, guvernul de la Amman a anunţat că se va implica şi mai mult în lupta împotriva acestei grupări teroriste, conform Antena3.

Executarea celor doi deţinuţi a fost criticată de Uniunea Europeană. Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe a condamnat asasinarea pilotului iordanian, însă a criticat decizia Iordaniei de a executa doi deţinuţi condamnaţi pentru terorism, întrucât pedeapsa cu moartea nu poate fi folosită ca mijloc de descurajare, conform valorilor blocului comunitar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » 22 de minute ŞOCANTE, în care pilotul iordanian e ars de viu, publicate de Fox News