Antena Meniu Search
x

25 de extremişti arestaţi în Germania. Plănuiau o lovitură de stat şi intenționau să ia cu asalt clădirea Parlamentului

Peste 25 de persoane au fost arestate în raiduri în Germania, sub suspiciunea de complot pentru răsturnarea guvernului. Publicațiile locale spun că foști militari și membrii ai unui grup de extremă dreapta plănuiau  să ia cu asalt clădirea Parlamentului, Reichstag-ul, și să preia puterea. Un bărbat cunoscut sub numele de prințul Heinrich XIII, în vârstă de 71 de ani, este considerat un personaj cheie al conspirației, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 07.12.2022, 10:47

"De dimineață are loc o amplă operațiune antiteroristă. Procurorul general federal investighează o rețea teroristă suspectată", a scris Marco  Buschmann, ministrul justiției din Germania. "Există suspiciunea că a fost planificat un atac armat asupra organelor constituționale".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Poliţia desfăşura miercuri raiduri în 11 din cele 16 landuri germane, în cadrul unei operaţiuni majore împotriva extremiştilor, a menţionat purtătorul de cuvânt. Arestările de suspecţi au avut loc inclusiv în Austria şi Italia.

Membrii acestei mişcări nu acceptă legitimitatea statului german, refuză frecvent plata impozitelor şi acumulează arme ilegale, având ca obiectiv răsturnarea ordinii de drept şi fără a exclude recurgerea la violenţă în acest scop, potrivit procuraturii.

Suspecţii sunt acuzaţi că pregătesc cel puţin de la sfârşitul lui noiembrie anul trecut acţiuni conforme cu ideologia grupării. Mişcarea este alcătuită din mai multe grupuri mai mici, denumite "Confederaţia Reich-ului german" sau "Regatul Germaniei", şi are circa 21.000 de adepţi, conform estimărilor serviciilor de informaţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » 25 de extremişti arestaţi în Germania. Plănuiau o lovitură de stat şi intenționau să ia cu asalt clădirea Parlamentului