Antena Meniu Search
x

Video 4 iulie, ziua Independenţei SUA. Parade şi petreceri cu grătare pe întreg teritoriul Statelor Unite. Politicienii români invitaţi la recepţia de la Bucureşti

Peste 300 de milioane de americani sărbătoresc astăzi 248 de ani de independenţă. Momentul este marcat cu focuri de artificii impresionante, parade şi petreceri cu grătare pe întreg teritoriul Statelor Unite. Anul acesta, ziua naţională a adus şi un număr record de călători, atât pe drumuri cât şi în aeroporturi.

de Redactia Observator

la 04.07.2024 , 22:04

În statul New York, localnicii au furat startul şi s-au bucurat de focul de artificii în seara dinaintea zilei de 4 iulie. Restul americanilor aşteaptă cele 16.000 de evenimente pirotehnice planificate în această seară. Ca în fiecare an, cel mai mare va avea loc în portul New York, unde sunt aşteptaţi milioane de spectatori. Pe lângă artificii, americanii sărbătoresc cu petreceri, parade şi concursurile tradiţionale de mâncat hot-dog, la care se înscriu şi străinii.

Anul acesta, Statele Unite şi România au aniversat 27 de ani de parteneriat strategic

Şi, cum 4 iulie vine şi cu zile libere la pachet, americanii au început să aglomereze autostrăzile şi aeroporturile ca să ajungă acasă sau în mini-vacanţe. Autorităţile estimează că 70 de milioane de persoane călătoresc în această săptămână, dintre care 60 de milioane cu maşinile. Aeroporturile vor bate şi ele numărul de călători zilnici. La Bucureşti, ambasada Statelor Unite a găzduit o recepţie la care au participat preşedintele Iohannis şi premierul Ciolacu.

Vezi și

"Parteneriatul nostru strategic cu România este construit pe valori democratice comune, relaţii economice, legături profunde între oameni şi cooperare în domeniul securităţii şi apărării", a declarat Kathleen Kavalec, ambasadorul SUA în România. "Vreau să amintesc de obiectivul nostru comun de includere a României în programul Visa Waiver. Vom continua să lucrăm împreună cu Statele Unite pentru ca acest deziderat comun să devină în cel mai scurt timp realitate pentru cetăţenii români", a declarat Klaus Iohannis, preşedintele României. Anul acesta, Statele Unite şi România au aniversat 27 de ani de parteneriat strategic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Vă faceţi de obicei o asigurare de călătorie când plecaţi în vacanţe?
Observator » Stiri externe » 4 iulie, ziua Independenţei SUA. Parade şi petreceri cu grătare pe întreg teritoriul Statelor Unite. Politicienii români invitaţi la recepţia de la Bucureşti