Antena Meniu Search
x

Update! Imagini în direct! Teroriştii sunt încercuiţi! Au lansatoare de grenade şi sunt apăraţi de lunetişti

Franţa este în alertă maximă! Teroriştii sunt încolţiţi de poliţişti de două ore într-o tipografie. Conform unui martor, aceştia sunt înarmaţi cu lansatoare de grenade şi apăraţi de lunetişti

Franţa este în alertă maximă! Teroriştii sunt încolţiţi de poliţişti de două ore într-o tipografie. Conform unui martor, aceştia sunt înarmaţi cu lansatoare de grenade şi apăraţi de lunetişti

UPDATE 14:20 Audrey Taupenas, purtătorul de cuvânt al oraşului Dammartin-en-Goele, a declarat că oficialii au vorbit la telefon cu suspecţii, pentru a negocia evacuarea în siguranţa a unei şcoli din apropierea topografiei. Cei doi fraţi ar fi fost de acord.

UPDATE13:30 The Guardian: Se aud ţipete din interiorul complexului industrial

Familia şi prietenii nu reuşeau să îl contacteze, vineri, pe un angajat în vârstă de 27 de ani care lucrează în zona în care are loc operaţiunea de neutralizare a suspecţilor în atentatul comis miercuri la Charlie Hebdo, relatează Le Figaro, în ediţia electronică.

Potrivit Le Figaro, tânărul nu a putut fi contactat nici prin telefon, nici prin e-mail. El ar fi trebuit să fie la întreprinderea Creation Tendance Decouverte în momentul în care a început luarea de ostatici.

Această persoană merge în fiecare dimineaţă pe jos la serviciu, deoarece locuieşte la o distanţă de 500 de metri. El este originar din oraş.

UPDATE 13:20 "Au asupra lor lansatoare de rachete"

Primarul localităţii unde are loc asaltul asupra teroriştilor a declarat că toate şcolile sunt închise, iar elevii sunt ţinuţi înăuntru pentru ca nimeni să nu iasă pe străzi, punându-i-se astfel viaţa în pericol. Suspecţii sunt înarmaţi şi au cu ei inclusiv lansator de grenade.

The Guardian: Surse neconfirmate încă spun că ostaticul este femeie.

UPDATE 13:00 The Guardian: "Cel puţin un lunetist se află pe clădirea de vis a vis de locul în care se află cei doi terorişti".

Autorul atacului comis joi în Montrouge şi fraţii Cherif şi Said Kouachi se cunosc şi fac parte toţi trei din aceeaşi filieră jihadistă Buttes-Chaumont, afirmă Le Point, în ediţia electronică de vineri.

UPDATE 12:10 Cei doi fraţi au declarat că ”vor să moară martiri”

Fraţii Cherif şi Said Kouachi ar fi declarat, într-o conversaţie telefonică cu poliţiştii de la tipografia unde teroriştii au luat ostatici, că vor să moară ”martiri”, informează Le Figaro.

UPDATE 12:00 Fraţii Kouachi au luat ostatică o singură persoană, confirmă o sursă din cadrul poliţiei

O sursă din cadrul poliţiei franceze a confirmat, vineri, pentru AFP că o singură persoană este luată ostatică de fraţii Cherif şi Said Kouachi într-o mică firmă dintr-o localitate situată la nord-est de Paris.

UPDATE 11:40 Parchetul dezminte bilanţul victimelor în urma schimbului de focuri de la Dammartin-en-Goële

Parchetul a dezminţit  bilanţul de doi morţi anunţat anterior de Le Parisien, în urma schimbului de focuri care a avut loc în localitatea Dammartin-en-Goële, situată la nord de Paris, în timpul urmăririi fraţilor Kouachi, relatează cotidianul L'Express, în ediţia electronică.

Cu puţin timp în urmă, Le Parisien anunţat că, în urma schimbului de focuri care a avut loc la Dammartin-en-Goële (Seine-et-Marne), două persoane au murit şi alte 20 au fost rănite.

Potrivit primarului oraşului, compania are doar cinci angajaţi.

UPDATE 11:15 Zece OSTATICI!

Fraţii Cherif şi Said Kouachi s-ar fi baricadat într-o tipografie, unde deţin ostatice zece persoane, afirmă France 2 într-o ediţie specială, relatează L'Express, în ediţia electronică.

Potrivit iTélé, echipele GIGN aflate la faţa locului au început negocierile cu autorii luării de ostatici.

UPDATE 11:00 Doi morţi şi 20 de răniţi

Publicaţia Le Parisien scrie că au avut loc schimburi de arme, în urma cărora două persoane au murit şi alte 20 au fost rănite. Informaţia nu a fost confirmată de oficiali.

Potrivit ultimelor informaţii venite din Franţa, cei doi terorişti ar fi luat ostatici şi s-ar îndrepta spre aeroport pentru a părăsi ţara.

UPDATE 10:45 Luare de ostatici într-o companie de la nord de Paris

O luare de ostatici este în desfăşurare, vineri, într-o firmă din Dammartin-en-Goële, în departamentul Seine-et-Marne, situat la nord de Paris, relatează RTL Info, în pagina electronică.

Maşina este urmărită pe autostrada A2 de poliţişti!

UPDATE 10: 35 Schimb de focuri și o urmărire cu cei doi suspecți în nord-estul Franței

Schimb de focuri și o urmărire cu doi suspecți în nord-estul Franței, anunță surse din cadrul poliției, potrivit AFP.

URMĂRIŢI IMAGINI LIVE AICI!

UPDATE 10:20 - Doi indivizi care ar putea fi fraţii Kouachi au furat o maşină în Oise

O maşină a fost furată la Montagny-Sainte-Félicité (Oise) în jurul orei 08.40 (09.40 ora României) de doi indivizi cu semnalmentele fraţilor Kouachi, suspectaţi că sunt autorii atentatului de la Charlie Hebdo, relatează RTL.fr.

Rudele celor doi terorişti din Franţa au fost reţinute de poliţişti în speranţa că pot afla mai multe detalii despre planurile celor doi atacatori.

UPDATE 10:00 Căutarea celor doi terorişti a intrat în cea de-a treia zi. Conform jurnalistului Guillaume Debre, principala teamă a autorităţilor este că cei doi suspecţi ar putea să ajungă la graniţa cu Belgia şi ar putea ieşi din ţară.

Forţele speciale au descins în Villers-Cotterets, un orăşel aflat la 70 de kilometri de Capitală. Aici, doi bărbaţi care semănau cu cei doi terorişti ar fi oprit la o benzinărie. Au făcut plinul, au mâncat, apoi au plecat fără să plătească. Ar fi abandonat apoi maşina şi ar fi dispărut într-o pădure.

"Un bărbat mi-a spus că se pare că şi-au abandonat maşina şi că s-au ascuns în pădure. Nu vă duceţi în pădure, mergeţi pe drumul paralel cu pădurea, ca să evitaţi să daţi nas în nas cu ei", a declarat un martor.

Pădurea se întinde până în Longpont, o localitate aflată la aproape 12 kilometri distanţă. E ca şi cum ar căuta acul în carul cu fân, spun experţii.

Brigada de Cercetări şi Intervenţii a instituit filtre şi a blocat o autostradă care face legătura între cele două oraşe, iar elicopterele poliţiei au început să survoleze perimetrul. La sol trupele de elită periază toate locurile în care s-ar putea ascunde cei doi terorişti.

Echipele de atac se duc din uşă în uşă, căutându-i pe cei doi suspecţi. Circulaţia a fost interzisă în satele din toată zona.

Teroriştii care au ucis cu sânge rece 12 oameni ar putea să nu se predea fără luptă. Un eventual schimb de focuri ar putea face alte victime, în rândul poliţiştilor şi soldaţilor care-i urmăresc sau mai rău, printre civili. Oficialii se pregătesc pentru cele mai negre scenarii.

Avocatul care l-a apărat pe Cherif, cel mai tânăr dintre fraţi, condamnat deja pentru că i-a ajutat pe terorişti, l-a sfătuit pe acesta să lase armele şi să se lase capturat.

Apărătorul crede în nevinovăţia clientului său. Nu este în stare să ucidă, spune acesta. "Primele cuvintele pe care mi le-a spus au fost că este uşurat că a fost arestat pentru că era îngrozit de ideea de a merge în Siria".

Autorităţile în schimb cred că Said şi Cherif au ucis 12 oameni şi ar putea s-o facă din nou. Tocmai de asta obiectivele turistice din Paris au fost transformate în adevărate fortăreţe. Militari în uniformă cu arme automate în braţe patrulează printre turişti.

CITEŞTE ŞI Teroriştii din Paris, pe listele negre ale SUA! Unul dintre ATACATORI, antrenat de Al Qaida

Atentat Paris: Au apărut primele TEORII ALE COMPLOTULUI!

Filmul atentatului terorist din Franţa, soldat cu 12 morţi

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Update! Imagini în direct! Teroriştii sunt încercuiţi! Au lansatoare de grenade şi sunt apăraţi de lunetişti