Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Fostul spion rus Serghei Skripal, care se zbate între viață și moarte după intoxicarea cu o substanţă letală, și-a pierdut soția și fiul în accidente suspecte. Fiica lui e în stare critică

Fostul spion rus Serghei Skripal, în stare gravă la spital după intoxicarea cu o substanță necunoscută, își pierduse deja soția și fiul în accidente suspecte.

de Redactia Observator

la 06.03.2018 , 19:36

Sergei Skripal si fiica, internati in stare grava dupa ce au fost intoxicati cu o substanta necunoscuta - Foto: The Sun

Fostul spion rus Serghei Skripal, internat în stare gravă la spital după ce el și fiica sa au fost expuși unei substanţe necunoscute, într-un centru comercial din Salisbury, Marea Britanie, își pierduse deja soția și fiul în accidente suspecte, informează The Sun.

Potrivit sursei citate, Skripal și-a pierdut soția și fiul în două accidente de mașină, în circumstanțe neelucidate în totalitate.

Articolul continuă după reclamă

Serghei Skripal (66 de ani) și fiica sa (30 de ani) se află în stare critică la spitalul Wiltshire, după ce au fost găsiți inconștienți pe o bancă dintr-un centru comercial, duminică, în Salisbury.

Pe acelaşi subiect

Substanţa la care au fost expuşi cei doi nu a fost încă identificată, iar poliţia ia în calcul posibilitatea unei tentative de crimă.

Dublu spion

Skripal, fost colonel al serviciilor secrete din Rusia, a fost trimis la închisoare timp de 13 ani în 2006 pentru spionaj în serviciul Regatului Unit.

El a fost condamnat pentru că a transmis identitatea agenţilor ruşi din serviciile secrete către serviciile secrete britanice, MI6.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Rusia a spus că Skripal a fost plătit cu 100.000 de dolari pentru aceste informaţii, pe care le transmitea din anii '90.

El este unul dintre cei patru prizonieri eliberaţi de Moscova în schimbul a 10 spioni americani în 2010, printre care și celebra Anna Chapman.

Skripal și-a pierdut soția și fiul în accidente de mașină

Potrivit The Sun, în 2012, la un an după ce s-a stabilit în Marea Britanie, unde și-a cumpărat o casă de 350.000 de lire sterline, soția sa Liudmila a murit într-un accident rutier.

Cinci ani mai tîrziu, fiul lor a fost victima unui accident de circulație petrecut, de această dată, în Rusia, unde se afla în vacanță.

Trupul lui a fost repatriat și îngropat tot în Marea Britanie, alături de mama lui.

Cazul Skripal amintește de moartea lui Aleksandr Litvinenko

Circumstanţele cazului au redus la viaţă amintiri ale morţii lui Aleksandr Litvinenko, un fost agent FSB (serviciile secrete ruse) şi opozant al lui Vladimir Putin, otrăvit în 2008, la Londra, cu poloniu-210, o substanţă radioactivă extrem de toxică.

Nicio implicare a Rusiei nu este evocată în acest stadiu de către autorităţile britanice, însă opozanţi ai preşedintelui rus nu au ezitat să facă o comparaţie cu cazul Litvinenko - începând cu văduva acestuia, Marina.

”Există un aer de déjà-vu”, a declarat ea pentru cotidianul The Times, acuzând Londra că nu a reacţionat faţă de Moscova după otrăvirea soţului ei.

”Prima suspiciune care-ţi vine în minte este că este vorba despre un asasinat comandat de Kremlin”, a declarat pentru AFP omul britanic de afaceri William Browder, la originea unei legi americane care prevede sancţiuni în cazul ruşilor găsiţi vinovaţi de încălcarea drepturilor omului.

”Pentru că acest om era considerat un trădător al Rusiei de către Kremlin, iar Putin a spus public că ei asasinează trădătorii”.

La Salisbury, anchetatori încercau să stabilească originea şi natura ”substanţei toxice” căreia i-au fost victime Serghei Skripal şi fiica acestuia.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » Fostul spion rus Serghei Skripal, care se zbate între viață și moarte după intoxicarea cu o substanţă letală, și-a pierdut soția și fiul în accidente suspecte. Fiica lui e în stare critică