Antena Meniu Search
x

A fost anunţat locul probabil unde se va prăbuşi corpul de rachetă de 21 de tone, care se îndreaptă incontrolabil spre Pământ

Fragmentul median al rachetei lansate de China, este aşteptat să cadă pe Pământ în următoarele patru zile. Obiectul de aproximativ 21 de tone reprezintă partea centrală a rachetei Long March 5B, evenimentul fiind intens criticat de lumea ştiinţifică, din cauza lipsei complete de control asupra locului unde urmează să aibă loc impactul.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 05.05.2021, 14:17

Corpul de rachetă de 21 de tone care se îndreaptă incontrolabil se va prăbuşi pe Pământ în câteva zile - Profi Media

Zona probabilă de impact ar putea fi o zonă locuită

Partea centrală a rachetei chineze, care a fost lansată luna trecută spre stația orbitală, se așteaptă să se prăbușească în Oceanul Pacific pe 8-9 Mai, conform previziunilor armatei aeriene americane.  Secţiunea centrală a navei spațiale CZ-5B este așteptată să intre din nou în atmosfera Pământului între 01:11 GMT, pe 8 mai și 19:11 GMT, 9 mai, în partea de sud a Oceanului Pacific, nu departe de Noua Zeelandă, scrie Sputnik.

The Guardian a citat anterior un astrofizician la Centrul de Astrofizică de la Universitatea Harvard, care spunea că părțile rachetei ar putea ateriza într-o zonă locuită care variază de la nord până la New York, Madrid și Beijing și la sud de Chile și Noua Zeelandă. Cu toate acestea, omul de știință se aștepta ca părțile rachetei să cadă în mare, având în vedere că cea mai mare parte a planetei noastre este acoperită de ocean.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

China a lansat racheta Long March 5B cu modulul principal (Tianhe, sau „Armonia Cerurilor”) pentru viitoarea stație orbitală a Chinei la sfârșitul lunii aprilie. Tianhe va fi centrul de control al stației orbitale Tiangong (sau „Palatul Ceresc”).

China se așteaptă să termine asamblarea primei sale stații spațiale pe orbita inferioară a Pământului până în 2022. Țara a planificat mai multe misiuni, atât pentru nave cargo, cât și pentru cele cu echipaj, în 2021 și 2022 pentru a finaliza complexul și intenționează să lanseze oficial stația spațială în 2023.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » A fost anunţat locul probabil unde se va prăbuşi corpul de rachetă de 21 de tone, care se îndreaptă incontrolabil spre Pământ