Antena Meniu Search
x

Bilanţul cutremurător al teribilului accident feroviar din Africa de Sud. Anchetatorii au stabilit cine a provocat tragedia

Accident feroviar cumplit în Africa de Sud. 18 persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 260 au fost rănite, după ce un tren a intrat in plin într-un camion.

Vezi și

Accident feroviar cumplit în Africa de Sud. 18 persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 260 au fost rănite, după ce un tren a intrat in plin într-un camion care traversa calea ferată. De vină ar fi chiar şoferul autovehiculului, spun autorităţile, pentru că a ignorat regulile de circulaţie.

Trenul plecase din Port Elizabeth şi se îndrepta către Johannesburg, cel mai mare oraş din Africa de Sud. Călătoria celor aproximativ 700 de pasageri a fost întreruptă în provincia Free State. Personalul a intrat în plin într-un camion care traversa calea ferată. În urma impactului, mai multe vagoane au luat foc. Pasagerii au fost imediat evacuaţi şi au aşteptat echipele de intervenţie pe marginea drumului. Pentru mulţi dintre ei însă, nu s-a mai putut face nimic. 

JOE MASWANGANYI, ministrul Transporturilor:

Sunt aproximativ 268 de oameni care au fost răniţi, iar patru dintre ei sunt în stare critică. 

Potrivit autorităţilor, şoferul camionului a crezut că are timp să treacă calea ferată. 

MTHUTHUZELI SWARTZ, directorul interimar al companiei feroviare Prasa:

Circula cu viteză. Voia să întreacă trenul la trecerea de cale ferată. Acest lucru a dus la întreaga tragedie. 

JOE MASWANGANYI, ministrul Transporturilor

Şoferul camionului şi-a încercat norocul. Credea că poate trece la timp, însă nu ştia că trenul avea să-l lovească. Asta a costat o mulţime de vieţi. 

Culmea, individul a scăpat cu viaţă. Iar când a realizat ce s-a întâmplat, a încercat să fugă de la locul tragediei, însă a fost prins rapid de poliţişti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Bilanţul cutremurător al teribilului accident feroviar din Africa de Sud. Anchetatorii au stabilit cine a provocat tragedia