Antena Meniu Search
x

Accident groaznic cu un autobuz şcolar! Cel puţin 30 de copii au murit după ce s-au prăbuşit într-un râu (FOTO)

Cel puţin 30 de copii au murit sâmbătă într-un accident în care a fost implicat autobuzul lor şcolar în Tanzania, tragedie în care şi-au pierdut de asemenea viaţa doi profesori şi şoferul, a anunţat directorul şcolii.

la 07.05.2017, 01:16

Cel puţin 30 de copii au murit sâmbătă într-un accident în care a fost implicat autobuzul lor şcolar în Tanzania, tragedie în care şi-au pierdut de asemenea viaţa doi profesori şi şoferul, a anunţat directorul şcolii.

'Am pierdut 29 de elevi, doi membri ai personalului nostru şi şoferul', a declarat Innocent Mushi, directorul şcolii Lucky Vincent din Arusha. Doisprezece băieţi şi 17 fete au murit, a precizat el, vorbind despre o 'mare tragedie'

Accidentul s-a produs sâmbătă dimineaţă. Autobuzul a ieşit de pe şosea şi s-a prăbuşit în râul Marera, în districtul Karatu. Elevii, aflaţi în ultimul an al primului ciclu, având vârste cuprinse între 12 şi 14 ani, erau în drum spre examene, în vederea trecerii în ciclul şcolar secundar.

Preşedintele John Magufuli a transmis condoleanţe familiilor.

'Accidentul a distrus visul acestor copii care se pregăteau să servească ţara. Este o durere imensă pentru familii şi pentru întreaga naţiune', a precizat şeful statului într-un comunicat.  

Tanzania, a doua cea mai mare economie din estul Africii, are o reţea de şosele foarte proastă, iar autobuzele rămân principala formă de transport public între oraşe, potrivit Reuters.

Peste 11.000 de persoane au murit în accidente rutiere în Tanzania între 2014 şi 2016, conform statisticilor guvernului.

Sursa: Agerpres , Twitter.com

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Accident groaznic cu un autobuz şcolar! Cel puţin 30 de copii au murit după ce s-au prăbuşit într-un râu (FOTO)

Breaking news

Trei copii au murit după ce patul în care dormeau a luat foc. Pompieri: "Ne-a rupt sufletul"

Trei copii au murit după ce patul în care dormeau a luat foc. Pompieri: "Ne-a rupt sufletul"