Antena Meniu Search
x

Un accident de maşină a salvat viaţa unei femei şi a bebeluşului ei nenăscut

O femeie şi bebeluşul ei pot datora viaţa unui accident de maşină, în mod bizar. Micuţa Amelie a fost adusă pe lume la doar 3 luni, cântărind 700 de grame, în Gateshead, Anglia.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 22.04.2019, 18:29

Datorită accidentului, femeia a putut depista boala mortală
Bebeluşul s-a născut la trei luni, cântărind 700 de grame - Profimedia

O femeie şi bebeluşul ei pot datora viaţa unui accident de maşină, în mod bizar. Micuţa Amelia a fost adusă pe lume la doar 3 luni, cântărind 700 de grame, în Gateshead, Anglia.

Un accident de maşină a salvat în mod miraculos viaţa unei tinere şi a bebeluşului ei nenăscut. Deşi nu avea nici măcar răni uşoare, Chloe Grant a mers la spital, pentru a fi sigură că totul este în ordine. 

Acolo însă, medicii au descoperit că tânăra  de 20 de ani suferea de o boală ascunsă care îi putea provoca moartea. 

“E micul nostru miracol. Accidentul a fost o binecuvântare. Maşina a avut doar câteva zgârieturi. Ea a vrut să mergem la spital însă pentru a ne asigura că sarcina este în regulă” a povestit Jack, soţul lui Chloe. 

Născută la doar 3 luni, micuţa cântărea mai puţin decât un ananas. Avea doar 700 de grame, dar medicii îi oferă multe şanse de supravieţuire, mai ales că a crescut în greutate şi spun că are toate şansele să ducă o viaţă sănătoasă. 

Acum, Chloe și partenerul ei Jack Farrell sărbătoresc nașterea "prințesei" lor Amelia Rose.

Testele efectuate la spitalul Queen Elizabeth din Gateshead au arătat că Chloe avea proteine în urină, în timp ce tensiunea arterială era "ridicată până la cer".

Medicii au diagnosticat-o cu preeclampsie, o afecțiune rară care afectează aproximativ 6% din sarcini și este, de obicei, diagnosticată după 20 de săptămâni.

În cazul lui Chloe, era însărcinată în 24 de săptămâni. În timp ce majoritatea cazurilor sunt ușoare și nu provoacă complicații, dacă nu sunt tratate pot progresa în eclampsie care afectează aproximativ o persoană din o sută de femei gravide. Aceasta poate provoca convulsii și, în cazuri extreme, moartea.

"Dacă nu ar fi avut un accident de mașină, nu ar fi știut despre asta. Nu aveam nici o idee" a mai spus Jack.

Conform Mirror, atât mama, cât şi fiica acestora se află în spital pentru recuperare. Ambii părinţi sunt de părere că accidentul a fost de fapt o minune. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un accident de maşină a salvat viaţa unei femei şi a bebeluşului ei nenăscut