Antena Meniu Search
x

Adina Vălean a fost acceptată pentru postul de comisar european din partea României

Adina Vălean a fost acceptată de către Ursula von der Leyen pentru postul de comisar european din partea României. Ea va ocupa portofoliul transporturilor.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 06.11.2019, 17:51

Adina Vălean şi Ursula von der Leyen la o întâlnire la Bruxelles
Adina Vălean a fost acceptată de Ursula von der Leyen ca propunere de comisar din partea României - Facebook/Adina Vălean

Adina Vălean a fost acceptată de către Ursula von der Leyen pentru postul de comisar european din partea României. Ea ar trebui să ocupe portofoliul transporturilor, însă Euractiv citează surse care spun că ţării noastre i-ar reveni postul de comisar pentru extindere.

Decizia a fost luată de Preşedinta Comisiei Europene după ce, cu câteva ore înainte, a primit din partea Guvernului Ludovic Orban noile nominalizări pentru postul de comisar european din partea României.

Guvernul Orban a trimis două propuneri

Premierul român a trimis două propuneri: Adina Vălean şi Siegfried Mureşan, ambii membrii ai Parlamentului European. Ursula von der Leyen a preferat varianta Vălean.

"România a transmis astăzi, 6 noiembrie, două propuneri de candidați pentru postul de comisar european. Ambii au avut interviuri cu președintele-ales și s-au descurcat bine. Președintele- ales a decis ca Adina Vălean să preia portofoliul Transporturilor. Doamna Vălean este un europarlamentar experimentat, care a fost deja președintele comisiei ENVI și este în prezent președintele comisiei ITRE. În cariera sa a acumulat experiență pe subiectele asociate portofoliului Transporturilor. A fost raportor al ,,Mecanismului pentru Interconectarea Europei’’, prin care este susținută infrastructura în domeniul transporturilor, energiei și serviciilor digitale. Prin acest proiect a lucrat la sisteme de conectare a vehiculelor și de reducere a emisiilor de dioxid de carbon”, a transmis echipa de presă a Ursulei von der Leyen.

România rămăsese în ultimele zile singura ţară din UE fără o propunere acceptată pentru postul de comisar. Prima propunere, cea a Rovanei Plumb, a fost respinsă de Parlamentul European. Dan Nica, cea de-a doua propunere trimisă de Guvernul Dăncilă, nu a fost agreată de Ursula von der Leyen, la fel şi cea de-a treia, Victor Negrescu.

Comisar pentru Transporturi

Conform informaţiilor vehiculate în ultimele luni, Adina Vălean ar urma să fie Comisar pentru Transporturi. Euractiv citează însă surse care susţin că românca va prelua portofoliul pentru extindere, în timp ce transporturile vor fi preluate de Ungaria. Declaraţia staff-ului preşedintei Comisiei Europene a clarificat însă că transporturile vor fi portofoliul României.

- Acest articol a fost actualizat -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Adina Vălean a fost acceptată pentru postul de comisar european din partea României