Antena Meniu Search
x

Adversarul presedintelui Vladimir Putin s-a sinucis

Ipoteza sinuciderii pare tot mai plauzibila pentru politistii britanici care ancheteaza moartea oligarhului rus Boris Berezovski. In urma cercetarilor, politistii nu au gasit nicio dovada a unui asasinat.

Vezi și

Apropiatii spun ca adversarul Presedintelui Vladimir Putin era depresiv si ca s-ar fi sinucis, pentru ca si-ar fi pierdut averea.

Localitatea din sud-estul Angliei in care este vila fostului oligarh geme de politisti. Imbracati in costume speciale, agentii antrenati au perchezitionat fiecare coltisor in cautare de material radioactiv. In ciuda banuielilor initiale, nu au gasit nicio dovada ca omul de afaceri de 67 de ani ar fi fost otravit, intocmai ca spionul rus Alexandr Litvinenko. Dar investigatia continua.

Presa spune ca, in ultima vreme, miliardarul ajunsese sa-si vanda tablourile, ca sa faca rost de bani. Dezastruoasa a fost si despartirea de partenera lui, Elena Gorbunova, care a obtinut in justitie inghetarea unor active de peste 230 de milioane de euro. Falimentul a venit dupa procesul pe care chiar Berezovski i l-a intentat fostului sau prieten, Roman Abramovici, caruia a fost nevoit sa-i plateasca despagubiri uriase.

Berezovski nu era agreat nici de presedintele rus Vladimir Putin. Daca in timpul mandatului lui Boris Eltan, Berezovski era eminenta cenusie la Kremlin, miliardarul a cazut in dizgratie dupa venirea lui Putin si a fugit din Rusia, in 2000.

De-a lungul timpului, Berezovski a supravietuit mai multor tentative de asasinat, inclusiv unui atac cu bomba asupra masinii sale, care i-a decapitat soferul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Adversarul presedintelui Vladimir Putin s-a sinucis