Antena Meniu Search
x

Spațiul aerian din Sankt Petersburg, închis câteva ore din cauza "unei drone". Ministerul Apărării de la Moscova susţine că a fost un exerciţiu

Aeroportul rusesc Pulkovo din Sankt Petersburg a suspendat temporar toate zborurile marți, au anunțat autorităţile orașului fără a oferi un motiv, relatează Reuters. Ministerul Apărării de la Moscova a negat că a închis temporar spaţiul aerian din Sankt Petersburg din cauza unei drone şi a motivat un exerciţiu de antrenament. Între timp interdicţia a fost ridicată. 

de Redactia Observator

la 28.02.2023, 12:37

Aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg a suspendat toate zborurile. Baza: Avioane de luptă trimise după un obiect neidentificat
- Flight Radar / Twitter

Informaţii neconfirmate publicate de canalul de ştiri de pe Telegram Baza susţin că un obiect zburător neidentificat a fost observat pe cer iar avioane de luptă au fost trimise să investigheze.

Reuters nu a putut confirma separat informaţiile. Datele de pe site-ul de monitorizare a traficului aerian Flight Radar au arătat că o serie de zboruri interne care se îndreptau spre Sankt Petersburg se întorceau la destinații.

Aproape toate zborurile de pe ecranul cu sosiri-plecări din Pulkovo sunt acum marcate cu întârziere, scrie Baza. Avioanele care zboară spre oraș, inclusiv zborul Moscova-Kaliningrad, care trece prin spațiul aerian al regiunii Leningrad, se întorc pe aeroporturile de plecare.

Ministerul Apărării de la Moscova a negat că a închis temporar spaţiul aerian din Sankt Petersburg din cauza unei drone. Ruşii susţin că este vorba de un exercițiu de antrenament al Ministerului Apărării pentru a testa interacțiunea cu autoritățile civile de control al traficului aerian. "În timpul antrenamentului, au fost testate problemele de detectare, interceptare și identificare a presupusei ținte a intrusului, precum și interacțiunea cu serviciile de urgență. Au fost implicate avioane de luptă din forțele de apărare aeriană."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Spațiul aerian din Sankt Petersburg, închis câteva ore din cauza "unei drone". Ministerul Apărării de la Moscova susţine că a fost un exerciţiu