Antena Meniu Search
x

Afganistan: 20 de morți în urma bombardamentului asupra spitalului organizaţiei Medici fără Frontiere

Creşte numărul victimelor după ce armata americană a bombardat un spital din Afganistan al organizaţiei Medici fără Frontiere. Aproape 20 de oameni au murit în urma atacului

Vezi și

Creşte numărul victimelor după ce armata americană a bombardat un spital din Afganistan al organizaţiei Medici fără Frontiere. Aproape 20 de oameni au murit în urma atacului

Spitalul este acolo de patru ani. Este un spital mare, iar incinta sa este mai mare decât un teren de fotbal. Cu cinci zile înainte de atac, membrii coaliţiei internaţionale care operează în Afganistan primiseră, din nou, coordonatele exacte ale spitalului. Nu a fost însă suficient pentru a preîntâmpina tragedia.

Raidurile aeriene au început în mijlocul nopţii şi ei au spus că au atenţionat oficiali militari ai NATO din Kabul şi Washington despre ceea ce se întâmplă, despre locaţia pe care au atacat-o. Personalul clinicii a spus că bombardamentele s-au oprit la o jumătate de oră după apel.

Aproape 20 de oameni - dintre care 9 membri ai organizaţiei Medici fără Frontiere - şi-au pierdut viaţa în urma bombardamentului.

Un avion a venit de mai multe ori, de patru sau cinci ori deasupra spitatului şi, de fiecare dată, au lansat cu o precizie exactă o serie de atacuri asupra clădirii principale a spitalului. Asta a dus la rezultatele oribile pe care le vedem.

Avioanele erau americane, au confirmat oficialii de la Washington. Acestea trebuiau să atace poziţii din oraş ocupate de talibani, dar se pare că mai multe proiectile au lovit spitalul.

Cei de la Medici fără Frontiere spun că peste 30 de persoane au fost rănite în urma bombardamentului, inclusiv trei copii.

Oficialii organizaţiei umanitare spun că bombardarea spitalului este de neiertat şi că nu acceptă formularea "pagube colaterale", folosită la scurt timp de la atac. Ei vor ca responsabilii să plătească. Şeful Pentagonului a spus că a fost declanşată deja o anchetă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri externe » Afganistan: 20 de morți în urma bombardamentului asupra spitalului organizaţiei Medici fără Frontiere